22. září 2019

Víno, sex a výraz tygra - napsala Jana Poláchová

SMS zpráva na mém displeji mě upozornila, že na mě dole čeká auto.
Letní přiléhavé šaty ke kolenům a bez výstřihu. Ano, Mám spoustu jiných šatů. Nikdy jsem ale moc nechtěla narušit prostor pro fantazii při takových příležitostech. Nejsme na trhu, nemusí být hned vidět, co všechno je v nabídce, zvlášť když jsou to jen citrony.
Linii černých vyžehlených vlasů zastřižených do mikáda narušovaly jen učitelské obroučky mých brýlí.

Když jsem přicházela k naleštěnému mercedesu, vítalo mě:
„Ahoj, sluší ti to. Vzal jsem auto místo motorky, abys to měla pohodlnější. Snad ti to nevadí.“ Vítal mě před naleštěným Mercedesem. (Chudák tehdy nevěděl, že placatým autem bez kufru na mě dojem fakt neudělá. Kolik to auto stojí, mě vážně nezajímá. Nikdy jsem nebyla ten typ holky, co by na rande chodil s rýčem a lopatou a taky jsem nikdy nevlastnila umělé řasy a čivavu. Což jsou mimochodem jediné věci, co se do takového auto vejdou.)
Nasedli jsme a jeli do špičkové restaurace. Při vstupu mi podržel dveře, v restauraci přisunul židli a objednal to nejdražší víno, jaké bylo na lístku. Rozhodně jsme se neviděli poprvé, ale jeho přirozené gentlemanství a šarm se stupňoval, jelikož se ve vzduchu čím dál tím okatěji vznášelo to nevyřčené přání, že dnes by mohl být den D, respektive noc N.
Když mi someliér dával přičichnout ke korku, já se stále s kamennou tváří snažila předstírat, že tohle dělám denně, raději jsem se jen usmála a přikývla, abych se vyhnula situaci „Na mě je tam moc kyselinek…“
Zajímavé je, že nikoho ani nenapadlo zeptat se mě, kolik mi tehdy je. Já vypadala starší a nechovala se jako hovádko nebo husička s čivavou v kabelce. A hlavně to nebylo rande s klukem. To byla schůzka s mužem. Bůh ví, proč jsem byla na rande s klukem jen jednou a spíše mě vždycky přitahovali starší muži. Tehdy jsem měla pocit, že si s kluky tak úplně nemám co říct a sedět na obrubníku a sledovat, kdo udělá lepší trik na skejtu, mě nebavilo. U tohoto muže, se kterým mě pojil největší věkový rozdíl (jen klid, pořád to bylo dost vzdálené takovým extrémům jako je nejmenovaný český zpěvák, u kterého to vypadá, že si své přítelkyně na schůzky vyzvedává z družiny), jsem si říkala “Není to už moc velký věkový rozdíl?” A to i kvůli této vzpomínce...
Výborná večeře, skvělá konverzace, po zaplacení (Páni, ten chlap chtěl vážně udělat dojem, nebo platil za celou restauraci?!) jsme se šli projít a auto tam nechali.
Ruku v ruce jsme kráčeli tím opojným večerem k jeho bytu a začalo se stmívat. V polovině cesty přišla jedna z těch krásných přeháněk, kterou miluju. Ta letní, co pročistí vzduch. Ta letní, před kterou voní vzduch deštěm. „Nevadí ti to? Můžu zavolat taxi“. „Mně to rozhodně nevadí.“ Trochu se rozpršelo.
Klíče v zámku, příchod do bytu, oblečení zmáčené deštěm. „Nechceš ručník? A jestli ti to nevadí převléknu si tu košili.“
A jak jsem tam tak stála mezi chodbou a obývacím pokojem a sledovala ho, jak si svléká tu bílou košili odhalující vypracovaná záda a paže a ta tetování, bylo stále těžší a těžší soustředit se na půjčený ručník, až jsem ho nevydržela jen sledovat. Romantika, která přerostla v touhu a vášeň tak silnou a pokračující...
Bývala by to byla tak žhavá vzpomínka, kdyby ten nejlepší moment nepřerušilo zoufale bolestné zvolání „AUUUUU!“ „Do pr****!!! K****!!!! Promiň...”
Poprvé jsem od něj slyšela vulgární slovo a nic nenaznačovalo tomu, že důvod jeho rozčilení by byl v předčasném vyvrcholení (... této historky). „Co se děje?“, vyvalila jsem na něj oči a nechápala, proč najednou ztuhnul (ovšem teď už i na jiných než potřebných místech).
Z adepta na Muže roku s výrazem tygra, co lačně pozoruje svou kořist, se změnil na postřelené štěně, co těká pohledem po místnosti a zoufale hledá pomoc. A pomalu se svaloval na bok...na podlahu... “Záda....Plotýnka...,“ zasténal.
Není to sice historka „Jak jsme se s tatínkem poznali“, ovšem pravdou je, že tenhle opravdu zajímavý zážitek mi z hlavy jen tak někdo nevymaže.















































Původní začátek:
Byl krásný teplý květnový večer. SMS zpráva, která se zobrazila na mém displeji, mě upozornila, že na mě dole čeká auto.
Letní přiléhavé šaty ke kolenům bez výstřihu (Nikdy jsem moc nechtěla narušit prostor pro fantazii při takových příležitostech - nejsme na trhu, nemusí být hned vidět, co všechno je v nabídce, zvlášť když jsou to jen citrony.) Linii černých vyžehlených vlasů zastřižených do mikáda narušovaly jen učitelské obroučky mých brýlí.