20. června 2023

MŮJ KAMARÁD MIKI - NAPSALA BOHUSLAVA KOPŘIVOVÁ

Černé vlasy, zářivé hnědé oči, štíhlá sportovní postava, věk 45 let. Tak to je můj mladší kamarád Miki. Má velký smysl pro humor, legraci si dovede udělat i ze sebe. O svou postavu se stará, pravidelně snídá vločky s medem, nekouří a pije skoro vždy jen nealkoholické nápoje. Posiluje, běhá, a člověk má dojem, že se ničeho nebojí. Ale tento téměř obr, se bojí a to myší. Ve svém domě jim vyhlásil válku. Koupil pastičky, opekl nad svíčkou chleba, aby si před smrtí pochutnaly, rozmístil je do všech koutů a netrpělivě čekal. Samozřejmě nic. No ale ráno kouká a dvě myšky byly chycené. Jaká byla jeho radost, zvláště, když obě opečené návnady byly nesnězené.
Od té doby vím, že největší jeho radostí je to, když chytí myš a chleba na pastičce zůstane. To má hned celý spokojený den.
A co dělá Miki, když je sám? Jednou se mi přiznal, že rád relaxuje v horké vaně, což dělá rád skoro každý z nás. To není nic mimořádného. Ale on si pak kouše nehty u nohou. 
Prý manikůrové nůžky jsou na nic, nejlépe si nehty ohryže sám. Ještě že je takový sportovec, já bych se asi takhle nesmotala, a pokud ano, zůstala by mi na věky noha v křeči u hlavy. Asi každý má svou alespoň malou úchylku a bylo by moc zajímavé to o každém vědět.