29. října 2022

Anotace - napsali Michal Hejna a Hana Kotučová

Tetín objektivem historie

Krátké a výstižné představení vaší knihy tak, aby upoutalo pozornost redaktora / vydavatele / čtenáře. Stručně v něm představujete, o čem váš příběh vypráví – žánr, postavy a krátce zápletka. 
Hlavním cílem anotace je zaujmout, upoutat pozornost. Je to marketingový text, reklama na vaši knihu. Tento kratičký text může rozhodnout o tom, zda se nakladatelství či čtenář bude vaší knihou dále zabývat. 
Zadání: napište anotaci ke své knize.

Tetín objektivem historie
Kniha Tetín objektivem historie se snaží ukázat zajímavé momenty z dějin této významné obce. Historie Tetína, to jsou slavné události jako pobyt a úkladná vražda sv. Ludmily, pobyt kronikáře Václava Hájka z Libočan či slavné poutě. Historie Tetína jsou i události a vzpomínky zdánlivě bezvýznamné a téměř zapomenuté jako rozbahněné ulice, propadlé pódium při cvičení Sokolů či konec doškových střech. V knize Tetín objektivem historie čtenář najde nejen tyto příběhy, ale mnoho dalších, to vše doplněné více než sto třiceti často unikátními dobovými fotografiemi.
(Michal Hejna)



Porodní bába v poušti. ANOTACE Chtěli byste poznat život na blízkém východě? Autorka popisuje své příběhy ze svého pracovního pobytu porodní asistentky v Saudské Arábii. Příběhy jsou plné napětí a zvratů. ANOTACE Jaký je život ženy na blízkém východě? Autorka popisuje v napínavých i humorných příbězích, svůj pracovní pobyt porodní asistentky v Saudské Arábii. Neuvěřitelné příběhy odhalí nelehký život cizinců pracující v Riyadhu, zavede Vás do soukromí Saudských žen a provede pouští, horami a hlubinami moře, této exotické země.
(Hana Kotučová)