8. května 2021

Nabídka, která se neodmítá – napsala Míša Štěpánka Sedláčková

Karolína pracovala na prestižní pozici v mezinárodní firmě a cestovala po celém světě. Ráda létala. Byl to jeden z důvodů, proč si tu práci vybrala. Dívat se na zemi z výšky jí pomáhalo mít nadhled i nad svým životem. Byl pestrý, nabitý zážitky. Věděla, že ho nechce trávit v perimetru kuchyň, pračka, plíny, škola a zumba jednou týdně. Nicméně dnes měla v letadle při návratu podivně nostalgickou náladu.

Doma na ni čekalo překvapení. Pugét rudých růží a luxusní obálka, na které bylo krasopisně vyvedené její jméno. Uvnitř byl list ručně vyráběného papíru hustě popsaný úhledným písmem a odpovědní kartička. Karolína se usmála. „Dal si záležet,“ pomyslela si.
„Milá Karolíno, posílám Vám...“ četla.
Vídali se už rok a pořád si vykali. Karolína usoudila, že to tak bude lepší.
Pokračovala ve čtení: „Vytvořím pro Vás bezpečný prostor, kde se můžete úplně otevřít, pustit veškerou kontrolu a dovolit si prožít jakékoliv emoce a realizovat jakékoliv Vaše touhy a přání.“
Začala se usmívat. Na chvíli zavřela oči a vybavila si jeho vůni. Způsob, jak nakláněl hlavu, když ji chtěl políbit. Jeho ruce, které se jí vnímavě dotýkaly přesně na těch místech, kde byla nejcitlivější. Pokaždé si dal velmi záležet, aby byla uspokojená. Cítila se s ním uvolněně a bezpečně.
To byl hlavní důvod, proč se teď rozhodla porušit své zásady a odpovědět ano. Podivně nostalgická nálada z letadla ji přešla. Ani nedočetla dopis do konce, vzala odpovědní kartičku a pevným rukopisem, prozrazujícím její sebejistotu, na ni napsala: „Alexi, nabídku přijímám. Navrhovanou cenu za obnovený roční kontrakt Vašich eskortních služeb plně akceptuji.“