26. ledna 2020

Reklamace brýlí - napsala Barbora Kršková

„Dobrý den, já bych rád reklamoval tyhle brýle.
Jak se rozbily? Ležely na nočním stolku a jsou úplně na padrť.
Proč se na to ptáte? Jestli jsem si je nemohl rozbít při tom? Při tom ne, spíš po tom. Žena na něj později hodila knihu.
Hm, bydlím v Dejvicích.
To nevadí, když je nemáte na skladě, tak mi je tam pošlete, díky.
Slyším dobře Yellow submarine od Beatles? Ta je moje nejoblíbenější. Vaše taky?
Jo, a účtenku mám v kapse, hned vám ji dám. Děkuji moc, nashledanou.




Zadání:
Vymyslete si postavu. Vaše postava jde reklamovat brýle do optiky a musí na sebe během reklamace prozradit:
Co ráno snídala, kde bydlí, co má v kapse, jaká je její nejoblíbenější píseň a kdy měla první či poslední sex.





Moje postava:
Muž, vysoký, flegmatik, společenský, bojácný, podivín, 33 let, narozeniny 27. prosince, velmi soupeřivý, hraje kriket, brýle, 10 dioptrií, zelené oči, černovlasý, chodí elegantně, vypadá na 26, je velmi dobrý tanečník, má rád valčík, tancuje 13 let, oblíbená barva zelená, snílek ale realista, králík, ve škole dvojky, trojky.























 Moje literární postava: - Holčička 8 let - Jedináček - Ráda by nosila šatičky, ale maminka jí cpe pořád do kalhot – je to praktičtější - Je uzavřená, ale přitom zvědavá - Má radši dospěláckou společnost Po dotazech doplněno: - Má i tatínka - Má občas noční můry – vrací se jí jeden sen - Nechodí k psychiatrovi - Nejlepší kamarádka s ní sedí ve škole v lavici, hodně si spolu povídají a chodí ven s jejím psem Úkol: - reklamace (brýle, boty, mobil, …), monolog, asi v telefonu nebo v obchodě - musí na sebe prozradit: co ráno snídala, jaká je její oblíbená píseň, kde bydlí, co má v kapse a kdy měla poslední sex
Reklamace
No to snad ne! To mi chcete jako říct, že kvůli výměně potřebuju i krabici? Nevíte kam by se mi do té garsonky v Líšni asi vešla? Vždyť ty boty jsem si kupovala před víc jak půl rokem. Bylo to těsně předtím, než jsem jela s tím zábavným podivínem na víkend do lázní. Večer jsme si krásně zatancovali. A když mi pak začal broukat do ouška Zvolna kalhotky si sundej od Macháčka, tak jsem mu prostě neodolala. Byla to divoká noc. A k snídani jsme měli výborný vajíčka se slaninou. No, jako dneska. Od té doby jsem ho už neviděla. Opravdu to teda nejde, jo? Ne. Tak já se zkusím podívat do sklepa, třeba tam někde bude.