24. října 2018

Reklamace

Vážený pane řediteli,
dovoluji si obrátit se na Vás se stížností na jednání revizorů Vaší společnosti. Vzhledem k závažnosti situaci se obracím přímo na Vás, jakožto generálního ředitele Městských dopravních podniků, a. s.

Dnes, tedy 17. 5. 2010, jsem ráno pro cestu využil trolejbus linky č. 15 ze stanice L do stanice S. Trolejbus jsem na konečné dobíhal, proto jsem neměl Městskou kartu připravenu před nástupem. Po nástupu jsem si s velkým batohem sedl, abych si mohl vyndat peněženku s kartou a zakoupit si jízdenku. Tuto jsem si koupil po cca 10 vteřinách od nástupu v místech, kde trolejbus zatáčí z ulice P do ulice S, kde je další zastávka. Na této zastávce nastoupili dva revizoři (odznak č. 102 a 95), kteří ihned zamířili ke mně s tím, že mne viděli, jak si kupuji lístek s tím, že jsem tak učinil pozdě a dle jejich názoru porušil přepravní podmínky.
Pokutu jsem z logických důvodů odmítl zaplatit a požádal jsem je o sdělení jejich jmen, což odmítli. Vystoupili jsme na stanici R přičemž oba pánové neustále argumentovali přivoláním policie. Já jsem stále odmítal pokutu zaplatit, neboť jsem si lístek zakoupil tak rychle, jak jsem byl schopen, a v době kontroly jsem se mohl oběma revizorům prokázat platným dokladem. Revizoři však argumentovali tím, že jsem seděl, čímž jsem dal najevo, že již lístek mám (sic!). Kdybych prý stál, bylo by vše v pořádku! Opravdu si pane řediteli myslíte, že toto je správný postup?
Na Upozornění pro cestující na druhé straně dokladu Záznam o provedené kontrole je uvedeno, že bylo zjištěno „...že jste se neprokázal platným jízdním dokladem“. Nic takového není pravda, v době kontroly jsem u sebe měl platnou jízdenku, kterou jsem se oběma revizorům prokázal. Z toho důvodu i nadále trvám na protiprávnosti jednání Vašich revizorů a pokutu odmítám zaplatit.
Argumentace Vašich revizorů má stejnou váhu, jako kdyby mne kontrolovali např. až na 7. stanici a snažili se mne pokutovat s tím, že jejich další kolega mne při nastupování viděl a může dosvědčit, že jsem si jízdenku koupil pozdě. Přičemž "pozdě" v argumentaci Vašich revizorů znamená po dosednutí
S postupem obou pánů absolutně nesouhlasím, považuji jej za protiprávní. Požaduji prošetření celé situaci. V případě, že moje argumenty nebudou uznány, zvážím další kroky. Opravdu nehodlám dotovat Vaši společnost na základě nesmyslných a protiprávních argumentů Vašich revizorů. Platnou jízdenku jsem měl, pokutu hradit rozhodně nebudu. V příloze Vám zasílám kopii mojí jízdenky, stejně jako kopii dokladu o kontrole. Oba dokumenty jsem samozřejmě připraven a ochoten poskytnou i dalším subjektům v případě právního sporu či medializace.
Zprávu zasílám v kopii i pánům K a Z, neboť nevím, v čí pravomoci je kontrola Vašich revizorů
S úctou RH