29. dubna 2024

Monika se roztahuje - napsala Monika Jindrová

Letošní Velikonoce jsem se rozhodla strávit, pro mě osobně, netradičně. Dopřála jsem si dovolenou a vyrazila s kamarádkou do teplejších krajin. Vybraly jsme Kanárské ostrovy, konkrétně Fuerteventuru.
Mezi svými přáteli jsem našla dost milovníků tohoto místa, tak jsem odjížděla vybavená všemi možnými informacemi a doporučeními.
Bydlely jsme jižně od letiště, v klidné části ostrova. Naše očekávání byla naplněna na sto procent.
Čekal na nás hotel pro hosty 18+, prostorný pokoj s velkou terasou, 3 bazény, černá pláž, oceán u hotelu, krásná vegetace, skvělé jídlo… a hlavně sluncem zalité dny.
A přišla první noc.
Ačkoliv byl hotel celkem plný, v noci byl klid. Unavené z cestování a prvních zážitků jsme usnuly celkem rychle. K ránu se na mě kamarádka dost šklebila, měla bych se uskromnit a přestat se roztahovat. Nechápala jsem, svoji postel jsem měla velkou dost. Asi se jí něco zdálo...
Stačilo se posadit a bylo jasno! Máme návštěvu! V posteli se roztahuje nezvaný host – místní kočka.
Vybrala si místo hezky na dece v nohách, je naprosto v klidu a spokojená. Je vidět, kdo je tady pánem :-) Kamarádka zjihla a začínala se těšit na domácího, vlastně hotelového, mazlíčka.
Já byla „drsná“ a nezvaného hosta jsem vyhnala, i když to nebylo vůbec jednoduché. Kočka tu byla doma a z postele nechtěla. Měla smůlu, zvítězila jsem.
Během našeho pobytu nás zkusila navštívit opakovaně. Když jsme se potkali venku, mě obešla, kamarádku vítala. Nakonec si vyhlídla jiné hosty a nás ignorovala.
Tak vlastně nevím, kdo byl tím nezvaným hostem. Zda naše noční návštěva či my v očích černobílé číči.



P.S. Na ostrově bylo koček spoustu. Všechny vykrmené, ošetřené, s označením na uchu. Místní organizace o ně pečuje a turisté je rozmazlují. 
Nebo kočky rozmazlují turisty?