16. října 2023

Šedík představuje svůj bejvák - napsala Martina Křížková

Vážení, tak tady bydlim. Můj dům, můj hrad. Proběhneme si spolu důležitá místa.
Začneme samozřejmě jídelnou. Pochopitelně jím s mojí smečkou v jídelním koutě, i když si jíme každej ve svým čase, prostě jak nám to vyhovuje. Moje místečko s mističkama je hezky u okna na parapetu, abych měl výhled na ulici. Parapety, to je moje! 
Další mističky leží dole na zemi v kuchyni. Vůbec neposlouchejte toho ušatýho uštěkaného vobejdu, který tvrdí, že ty na zemi jsou jeho. Jsou moje.
Co se mi na jídelně a kuchyni fakt líbí, je, že tam mám parádní opičí dráhu mezi kytkama, jídelním pultem, barem a pianem. Vlastně se můžu prohánět celým barákem, páč většinu dveří už nechávaj votevřenejch. A když náhodou zapomenou, tak já jim na ty dveře škrábu, takže se votevřou.
Jako správnej čistotnej kocour musím dbát na hygienu. Barák je velikej, a tak mám .. hádejte co? Dva záchody. Jeden vedle lidskýho záchodu v přízemí a druhej ve sklepě.
No a teď už se dostáváme ke zlatému hřebu, k odpočívárnám.
Klídeček bejvá ve sklepě, kde se pere a žehlí. Tam mě chlupáč nikdy neruší, a jak se ta pračka točí a vrní, jsem v limbu raz dva. No ale jsou i momenty, kdy vezmu chlupáče na milost a jdu se rozvalit za ním na obr dřevěný parapet u velikýho okna na schodišti mezi přízemím a prvním patrem. No a pak spím samozřejmě v posteli.
Momentálně jsme asi v polovině poznávání mých oblíbených míst. Ještě jsme neprobrali schovávačky a pozorovatelny.
Super schovávačky jsou ve sklepě, kde je místnost plná zahradního nábytku a všelijakých nástrojů na zahradu. Když přijde návštěva a opravdu nechci bejt rušenej, vlezu si do dětskýho pokoje, kde je ták dokonalej binec, že by mě tam nikdo nemoh objevit, ani kdyby hledal tejden.
Kapitolou pozorovatelny se dostáváme na zahradu. Jsem takovej domácí typ, takže nejradši pobývám na zahradě v blízkosti obýváčku, na který navazuje teráska s velkejma truhlíkama bambusů. Většinou mě najdete v bambusech. Příležitostně i na třešni, odkud se dá dobře pozorovat a provokovat sousedův pes. Netváří se tak přátelsky jako můj chlupáč.
Tak to myslím je všechno, co potřebujete vědět o mým bejváku. Úplně jsem se tím povídáním unavil, jdu se uklidit a neřeknu kam.