13. srpna 2023

Airbus a stíhačka - zaslal Petr Adler

Airbus 380 míří přes Atlantik. Létá konzistentně rychlostí 800 km/h ve výšce 30 000 stop, když se najednou objeví Eurofighter s Tempo Mach 2.
Pilot stíhačky zpomaluje, letí podél Airbusu a rádiem volá pilota osobního letadla: "Airbus, nudný let, že? A teď se podívejte sem!"
Svým tryskáčem se převrátí na záda, zrychluje, prorazí zvukovou bariéru, rychle stoupá do závratné výšky a poté se v úchvatném pádu stočí téměř na hladinu moře. Vrátí se zpátky vedle Airbusu a ptá se: „No, jaké to bylo? "
Pilot Airbusu odpovídá: „Velmi působivé, ale podívejte se na tohle! "
Pilot tryskáče sleduje Airbus, ale nic se neděje. Letí dál rovně, stejnou rychlostí. Po 15 minutách se pilot Airbusu ptá: "No, jaké to bylo?
Zmatený pilot tryskáče se ptá: „Co jsi udělal? "
Pilot Airbusu se směje a říká: „Vstal jsem, protáhl nohy, šel jsem dozadu do letadla na záchod, potom si dal šálek kávy a čokoládové pečivo."

Poučení: Když jste mladí, rychlost a adrenalin se zdá být skvělý. Ale jak stárnete a zmoudříte, naučíte se, že pohodlí a mír jsou důležitější.