13. prosince 2022

HUBNU - NAPSALA HANA KOTUČOVÁ

Opakuje se to každým rokem a vždy bez úspěchu. Nevzdávám to.
Opět chodím do posilovny, kde mě měří, váží, dohlíží na cvičení. Tedy to správné cvičení a správnou stravu. Nevím, koho víc přesvědčují, jestli mě nebo sebe, že určitě zhubnu.
„Opři se do toho, přidej, ty to dáš.“ 
Lije ze mě jako z konve, ale prý za odměnu po cvičení dostanu proteinovou tyčinku. Nemyslím na nic jiného než na kus žvance.
Po půlroce sledování, žádný výsledek, cvičitelka si povzdechla: „Určitě děláte nějakou chybu.“
No, to bych chtěla vědět jakou, jen ať mi to řekne, když je ten profík. S depresi jdu domů. Stavím se na kafé, samozřejmě větrník k tomu a co takhle ještě ten jahodový dortíček. Myslím si, že moje tělo po půl roce půstu si to zaslouží. Měsíc na to nekompromisní váha mi ukazuje další kilo navíc.
 
Bloumám po Praze a najednou uvidím ve výloze nápis. Zhubni s námi. 
Tak s Vámi jsem ještě nehubla. Otevřu dveře a už mě lapili. 
Nabízejí mi měření, to už znám. Třeba genetické testy by jste neměli? Paní se usmívá. No ale můžu Vám nabídnout vyšetření krve. Tonoucí se stébla chytá, takže přistupuji i na odběr. Energická mladá dáma ze mě tahá rozumy a vykládá si se mnou celou hodinu. Říká: Vy málo jíte, musíte více jíst. Cvičit vůbec nemusíte. Tady máte jídelníček a uvidíme se za měsíc.
No vida, zaplatila jsem sice nehoráznou sumu peněz, ale jejich metoda mi vyhovuje. Budu více jíst a méně cvičit.
Za měsíc mě paní vítá s úsměvem, který ji přejde po mém převážení a přeměření. No jo, už to mám, vy potřebujete mít pravidelný režim a hodně spánku. 
No, to by se mi sice líbilo, ale jako zdravotníkovi se mi to může povést až v důchodu.

Další roky vytrvale zkouším dál, Ketodietu, Tukovou dietu, Machingovou dietus. Cvičení měním na více aerobní spinning, squash, ale stále se nedaří.
Po aktivním tréninku a tukožroutské polévce jsem večer KO. 

Brouzdám po internetu a vykoukne na mně titulek: Omládněte a zhubněte v leže. Čtu dál. Je vám již přes 40 nebo snad dokonce nad 50 a trápí vás hromadění tuku v oblasti břicha? Vyzrajte nad ním chytře, jednoduše a zdravým způsobem. Vsaďte na hubnutí vleže. 
No, vida jak je to snadné. Ulehám a čekám.