14. ledna 2022

Střídání - napsal Michal Hejna

Přišla domů a viděla oba mrtvé. 
Náhodnému kolemjdoucímu by se však naskytl jiný pohled. Místo dvou mrtvých těl by spatřil obrovskou kytici růží před vchodovými dveřmi.
Jednoho z potenciálních nebožtíků by nalezl Na Růžku, jak přemýšlí, jestli dát tuti na právě fleknutých sto sedm v červených, zatímco druhý si na Letné lámal hlavu, jak mohli výboři jeho oblíbeného klubu vyhodit tolik peněz za tak neschopného levého záložníka. Jestli jí něco přinesl ten simultánní vztah kromě občasného a spíše náhodného orgasmu, pak to byla dokonalá znalost mariášnického a fotbalového slangu. 
Oba sice dělali to, co o běžné sobotě dělávali, ale tato sobota nebyla běžnou sobotou. Tato sobota byla sobotou neobyčejnou, neboť měla narozeniny. 
Od rána se obávala, že oba napadne ji večer překvapit, sejdou se u ní a vše se prozradí. Teď by sice měla mít radost, že se tak nestalo, ale místo toho oba v mysli pohřbila, protože na narozeniny se zkrátka zapomínat nemá.
To doktor Kopečný z vedlejší kanceláře nezapomněl a s růžemi na ni čekalo i jeho veršované přání.
Pravda, doktor Kopečný neoplýval intelektem favorita A a asi by nikdy neuhrál sto sedm bez trumfové hlášky (což na vysvětlenou pro ty z vás, co nespí s mariášníkem, je hodně velké umění).
Doktor Kopečný se také nehonosil muskulaturou favorita B a asi by nikdy nedokázal zmlátit čtyři fanoušky hostujícího týmu najednou. Doktor Kopečný ale nezapomínal na narozeniny a doktor Kopečný psal veršovaná přání, která upřímně řečeno za nic nestála a rýmy Haničko, štěstíčko a sluníčko nebyly ani originální ani roztomilé, ale aspoň si s nimi dal tu práci. Doktor Kopečný měl zkrátka úspěšně nakročeno propracovat se z favorita Ž na pozici A.


Zadání:
Dopište příběh, který začíná větou: "Přišla domů a viděla oba mrtvé."