16. března 2021

Nejlepší dárek pro mamku - napsala Lenka Hájková

Stalo se to přesně tři roky nazpátek.
Bylo léto, nebe čisté bez mraků a slunce svítilo jako na pařeništi. Ideální den pro let balónem. Na tento zážitek jsem se s bráchou složila jako dárek pro mamku k 40. narozeninám. V minulosti se nám několikrát zmínila, že už si od mala přála jízdu vrtulníkem nebo v horkovzdušném balóně. No, tentokrát se její sen splní.
Já, mamka a brácha jsme nasedli do auta a vyjeli jsme na krátkou cestu kousek za město na kopec. Po příjezdu na místo jsme už viděli pana instruktora, který měl všechno předem nachystané. Stačilo jen nasednout a vzhůru do nebes.
Jelikož se do koše od balónu vlezou až čtyři lidi, včetně pana instruktora, mohli jsme jít s bratrem mamce dělat společnost. Přelezli jsme koš, pan instruktor zažehl horký vzduch a plachta balónu se začala pomalu ale jistě nadzvedávat ze země. Po asi pěti minutách byl balón zcela nafouknutý. Když jsem ucítila, jak sebou koš začíná cukat a zvedat se, dostala jsem trochu strach, ale pohled na vysmátou mamku mě uklidnil.
Dlouho to netrvalo a už jsme se rozhlíželi po krajině z neskutečné výšky. Šlo vidět úplně všechno. Dokonce i náš barák a společně jsme si na něj ukazovali. Tolik jsem se s mamkou a s bráchou ještě v životě nenasmála. 
Vtipkovali jsme, smáli se, prohlíželi si nádherné panorama a hlavně si všechno fotili. Vyfotila jsem mamku s výhledem na naše město, pak zase s výhledem na lesy, pak jsem ještě vyfotila mamku s bráchou a i s panem instruktorem. 
No, prostě super zážitek. I když to byl narozeninový dárek pro mamku, tak jsem si to náramně užila a doufám, že na její příští narozeniny nám vyjde i ta jízda vrtulníkem.