2. listopadu 2020

Noblesní seniorka reklamuje brýle - napsala Bohuna Kopřivová

Dobrý den.
Mám problém. Asi před týdnem jsem si zde koupila tyto brýle a ony mi nesedí a hlavně neladí. Musíte uznat, že k tomuto módnímu oblečení to opravdu nejde. Růžová barva obrouček je hrozná k fialovému saku a lila kalhotám. Mimo jiné již Coco Chanel o této barvě prohlásila, že sluší stárnoucí pleti. A proto je mám.
Musím být vždy šik i když např. vynáším odpadky, aby sousedky viděly, že přesto, že jsem již důchodkyně, jsem ještě kus. 
A to si představte, že mi dokonce ani nechtěli přiznat důchod, když jsem šla o něj zažádat. Prý si musí přijít žadatelka sama. No, a to jsem byla já.
Tak jak to vidíte s těmi brýlemi? Uznáte to jako reklamaci? Já dělám, co můžu, ráno snídám musli, cvičím, běhám po Hanspalce, abych měla tajli a pak si koupím takovéto nemožné brýle, jak říkala moje nejlepší kamarádka Amélie. Ty by se nelíbily ani mému manželovi, kdyby na ně viděl, on je totiž moc nemocný, takže s ním nic není a já si tudíž sex nahrazuji tím, že si něco koupím. Pěkného! Ale ne tyto brýle, ty se mi opravdu nepovedly. Tak mi je jistě vyměníte, že? 


Zadání:
Vymyslete si postavu. Vaše postava jde reklamovat brýle do optiky a musí na sebe během reklamace prozradit:
Co ráno snídala, kde bydlí, jakou má ráda barvu, co má na sobě, kolik jí je, kdo je její nejlepší kamarádka, životní motto a kdy měla první či poslední sex.  

Ilustrace: Kristina Nol