13. října 2020

Vesmír - napsala Aneta Bernatská

Ilustrace: Taťána Zouharová
Když Ti vesmír nedal to, co si přeješ, tak pro tebe chystá něco lepšího. 
Jsem vězněn ve svém těle, překročím svůj stín a ukážu všem, že hranice jsou v mapách, ne v mým myšlenkách!
Jasně, budu spisovatelem. 
Ve svých příbězích můžu být pilotem a obletět celý svět, nejlepším hráčem amerického fotbalu, uznávaným odborníkem přes fyziku. 
Můžu objevit nový živočišný druh, anebo taky způsobit katastrofu. Děkuji Ti, vesmíre.

(Pro vozíčkáře Martina Tomáška)


Kniha Martina Tomáška Duši nespoutáš s krásnými ilustracemi studentů Fakulty designu a umění v Plzni vyjde do konce roku. 




Martin Tomášek se před dvěma lety stal žákem dálkového kurzu Psaní podle Lustiga, protože touží stát se spisovatelem. Na tom by nebylo nic zvláštního, takové sny má více lidí. Jenže Martin je mladý muž na vozíku, jehož duše je od narození uvězněna v těle, které mu dovoluje psát pouze jedním prstem na tabletu s pomocí automatického dokončování slov. O čem píše? O čem přemýšlí? O tom je připravovaná kniha Duši nespoutáš, kterou se rozhodli vydat účastníci literárních kurzů a splnit tak Martinovi jeho sen. Chcete-li se k nám přidat a přispět na vydání knihy i Vy, můžete tak učinit zasláním finančního daru na účet: 314375163/0800. Odměnou Vám bude strhující  kniha, která zachycuje kontroverzní  pohled do duše mladého muže, který se snaží změnit svůj osud. Děkujeme. Máte-li dotaz, napište na info@danaemingerova.cz