24. dubna 2020

Nitky naděje – napsala Anastasia Korliuga

Ahoj, děti minulosti!
Neurážejte se prosím za takové oslovení, je to jenom řečnický obrat, formalita. Vaše budoucnost teprve nastává a já, váš pokorný sluha, vám pootevírám záclony nevědomí k pohledu na svět.
Věříte na magii? Jeden z nejhezčích příkladů jejího fungování můžeme najít v roce 2020, kdy magický předmět spojením naděje a víry vytvořil objekt záchrany - roušku. Lidstvo dalo niti podstatný význam. Každá nitka v sobě nese naději. Jak dobře víte, látky se skládají z jednotlivých nití.
Takové množství nití naděje tvoří látku, která nese víru. Ale vydáme se trochu po cestě dějin.
Již od 2. poloviny 18. století skupina chrabrých a zodpovědných začínajících mágů připravovala kouzelný stroj, který podle jejich představ udrží přesilu proti mocné chorobě. Začátky nebyly jednoduché. Trvalo to několik generací a obrovské množství snahy, ale nakonec se jim to podařilo. Stroj, připravený bojovat za dobré věci pro zlepšení světa, byl nakonec vytvořen. Povím vám tajemství. Nemoc byla v tom roce 2020 byla poražena a velkou roli v tom měl náš stroj, který tehdy fungoval skoro bez oddychu. Prošíval spolu látky pomocí nití a produkoval záchranné roušky. Příklad magie, spojení naděje a víry, pocházející ještě z 18. století.
Možná vám už došlo, o jakém stroji tu píšu. Ano, je to šicí stroj. Právě on zachránil moji babičku a celou naši rodinu. Díky němu vám tohle všechno můžu vyprávět. A neříkám to jen tak, ale proto, abyste si to pamatovaly a věděly, že takové na první pohled obyčejné věci dokážou udělat hodně. A ještě něco. Věřte na svoji magii a tvořte nové věci pro dobro lidstva. Doufejte v lepší budoucnost, buďte silné a odolné, protože jen tak překonáte všechny nesnáze a zachráníte svět. Pamatujte si, že vaše nejmocnější magie je ta vnitřní.