21. října 2018

Stará baba - napsala Šarlota Šetinová

Mladá matka s dítětem vystoupila z kupé... Po jejich od chodu se odehraje tento rozhovor:

Konečně bude klid.....To je hrozné ty dnešní děti....A co teprve jejich matky? Copak nemají žádné povědomí o slušném chování?
A co máte? Vzdyt chlapecek jenom pobrekaval....A ze uspinil pár sedacek? No boože....

Jakypak ´´no bože´´? Vite co to bude stat vycistit to svinstvo? Vite jak pujdou ty skvrny  tezko odstranit? To je přesně ono, vy mladí, ničeho si nevážíte, nic pro Vás není problém.

No...já myslim, že trochu přeháníte....
Já že přeháním? Z těch otevřených oken, ze kterých se pořád i přes výslovný zákaz na cedulkách vykláněl, mě zacina bolet za krkem...A jeho máma dělala jako že nic...A´t si hraje!
Ono asi také záleží na věku, že...Nemyslím to špatně, ale ono starší lidi (a to bez urážky) toho snesou už o trochu méně , nepřijde vam?

Co tím chcete říct? Jako že jsem nevrla stara baba jo? A i kdyby, alespon mám vychování. A jako matka můžu hrdě říct, že moji kluci už jako malí vědeli co se sluší a patří...A nebyli to takoví paviáni, jako ten fracek prve.
No...ona metodika výchovy se trochu změnila od Vašich mladých let, víte? Ted frčí uvolněnější výchova, modernější, nechat dítěti prostor se vyjádřit..
Jo a to se musí vyjadřovat lezením po sedačkách, řičením na celý vlak a trousením všeho možného kolem?  Kdepak, ten by zasloužil pár přes zadek....A žádná večeře...Tomu já říkám výchova! A to mi povězte....vy máte děti, že se jich s takovým zápalem zastáváte? Kolik jste jich vychovala?!
No....zatím žádné, ale už teď vím, že je povedu tak, aby se z nich nestali takoví hnidopiši , jako jste Vy. To by byl hrozný život!