3. ledna 2017

Jak Ježek k nakousnutému jablíčku přešel - napsal Vladimír Ježek


Strejda Ježek odjakživa používal různá zařízení od různých výrobců. Zásadně se však vyhýbal těm s obrázkem nakousnutého jablka. Říkal, že tak má větší volnost a může uplatnit svou kreativitu. Nenechá se přece nějakou zelinářskou firmou omezovat! A navíc ta cena!
Měl sice svou volnost, ale stále trávil dost času nastavováním, instalováním a zkoušením, jak si jednotlivá zařízení pospojovat, aby vyhověla jeho potřebám. Také musel každou chvíli kupovat nový telefon nebo tablet, protože ten starý již neměl dostatečný výkon na nové verze programů.
Jednoho dne mu v práci nabídli, že mu koupí telefon s logem nakousnutého jablka. Strejda Ježek se chvíli bránil - nepůjde přeci proti svým zásadám. Nakonec se ale rozhodl, že ho zkusí.
Chvíli si musel zvykat, stále narážel na něco, co starý telefon uměl a tento ne. Ale za pár týdnů zjistil, že mu ta jednoduchost vlastně vyhovuje. Ušetří spoustu času, všechno funguje a ovládání také nakonec logiku má.
Od té doby nedá strejda Ježek na zařízení s nakousnutým jablkem dopustit. Pořídil je celé rodině a čas, který dříve trávil nastavováním a instalováním může věnovat zábavě.
Poučení: Než něco odsoudíš, tak si to zkus.