28. května 2023

SOUTĚŽ VE SMRADU - NAPSALA LUCIA RIMARČÍKOVÁ

V lese se organizovala soutěž ve smradu, které se mohl kdokoliv účastnit. Přišli: zvířátka, rostliny i různé druhý plodů. Po čas soutěže se stalo to, že se celý les ocitl ve smradí komoře natolik, že rozhodčí požádal stromy, aby si větve přitáhli na pár minut, každý ke své koruně. Fanoušci v té chvíli opět viděli a spatřili i finalisty. Do semifinále se dostal tchoř a pukavec.
Tchoř říká: „Tak a teď jim ukážu, kdo je tady největší borec.“ Zvedl ocas a pustil svoji tajnou zásobu, kterou šetřil do semifinále.
Zvuk s valící se smradimlhou byl tak silný, že fanoušci si na chvilku vytáhli plynové masky, aby to vydrželi. Zazněl potlesk a po chvilce požádal rozhodčí pukavce, aby předvedl svůj smradirozsah.
Pukavec říká: „To bylo slabé.“ 
„Do finále jsem si nechal to nejlepší.“
A tak si začal postupně svlékat skořápku z celého těla.
Tentokrát fanouškům plynové masky nestačili a tak začali z lesa utíkat.
Bohužel to vzdal i rozhodčí, který cestou křičel: „Chci žít, chci žít.“
A tak zůstali sami v lese tchoř a pukavec. Oba chtěli vyhrát a tak si mezi sebou začali srovnávat síly.
Tchoř říká pukavci: „Hej slabochu, z tvé rodiny jsem sežral tolik pukavčích mláďat, které mi pomohli dostat se až tady.“
Pukavec se slzami v očích začal křičet: „Ty ubohé zvíře.“
Pukavec se mu postavil do cesty, otrh si kus z těla a hodil mu to rovnou do obličeje.
Tchoř začal hystericky ječet: „Já nevidím, já nevidím.“
Jak se rozmachoval předními tlapami, začal pukavce trhat na kousky.
Pukavec bolestí křičel: „Ty blbečku, tak mně konečně sežer a já slibuji, že ti ve střevech udělám takový brajgel, že se ze mě poděláš.“
Naštvaný tchoř všechny pukavčí kusy sežral. Do hodiny dostal takové křeče s průjmem, že mu to nakonec roztrhlo prdel a umřel. Stromy smutkem svěsily větvě ke kmeni.
A les zůstal bez výherce.