4. března 2022

Když chceš, tak musíš - napsal Yakeen

Zadání:
O čem bude můj film

Komedie o tom, jak se česká pobočka mezinárodní firmy zbaví vnuceného motivačního řečníka. Za celou existenci pobočky se vzepjali jen k jedinému velkému výkonu a to, aby na něj ušili velmi rafinovanou boudu.

Do pronajaté konferenční místnosti devótní okouzlená asistentka (možná trochu blbka) přivádí ostentativně draze oblečeného top manažera k tabuli. Kamera zabere sedící posluchače. Je na nich vidět že k němu naladí. Znudění zaměstnanci středního věku, De mode tetkovské a strejdovské oblečení (jsou tu z donucení) Nadržení mladí samečci v laciných oblecích (jde jim o to dostat se k rautu a pití a sexu zadarmo) dvě slečny, které po nich pokukují .
Po strhujícím začátku projevu, s neuvěřitelným tahem na branku (alá vlk s Wall street) se jim snaží nacpat že jde o to mít privátní jet a barák za 50 mega (tváří se že to je to co se naučil za velkou louží) a pak bombastcky oznámí že jim vysvětlí jak se k tomuto štěstí dostat. Všichni důležitě přikyvují, ale kamera se vzdaluje , až se dostane za posluchače. 
V krátkých záběrech přeskakuje po monitorech posluchačů. Jedna starší paní si prohlíží oblečení pro miminka (evidentně hledá oblečení pro vnučku protože má její fotku v rámečku vedle počítače) chlápek vedle píše mail: velikost septiku 6 m3 se mi zdá v pořádku, víc než pět nás na chalupě nikdy není…
Další pán středního věku se kolenem pod stolem lísá k mladší paní a ta se nebrání. Krátký záběr ukazuje, že má na telefonu 24 zmeškaných hovorů. 
Jiný pán si prohlíží na monitoru elektrokola. Tlouštík vedle se láduje hromadou zákusků které si evidentně přinesl ze snídaně typu švédský stůl. 
Další do Whatsupu píše: No, v žádným případě, je ti 15! O tom se domluvíme, až budu večer doma. Někteří zaměstnanci na sebe sem tma mrknou, nebo si oplatí vědoucí pokývnutí. 
V pozadí, dál otočený spíkr nadšeně žvaní a vášnivě čmárá na tabuli.

Střih na parkoviště. 
Tam stojí samé zaprášené škodovky s emblémem jedné firmy a jediné drahé červené porše (evidentně patří přednášejícímu). 
Právě přijíždí protimafianské komando a policajti v autě se připravují na zásah. Je jasné pro koho si jedou.