16. prosince 2022

Pohádka o Romanovi - napsala Hana Hermanová

Roman „Rocky“ Petera se probudil lehce před polednem. Levým okem pohlédl na pozlacené nástěnné hodiny Rolex na zdi napravo, zatímco pravým okem vyhlédl z okna po levé straně ložnice, aby se ujistil, že je den jako malovaný. 
Roman „Rocky“ totiž malinko švidral. Jinak to byl ale kluk jako buk, nejlepší zápasník MMA své generace, tak se to alespoň o něm tvrdilo. 
Byla to včera povedená kalbička, zamnul si spokojeně ruce. Všechno bylo, blonďaté holky silikonky, šampíčko teklo proudem a mouka taky dorazila. Na mramorové podlaze nahrábnul bílé tepláky značky Versace, navlékl si huňaté ponožky, co mu upletla babička, protože ten mramor kurevsky studí, a vydal se do kuchyně pro něco k snědku.
Riri, jeho již dva měsíce zákonitá manželka, natáčela v koupelně povzbudivé video na téma „I mamička od dvou dětí může být pořád krásná, kór, když si právě nechala přešít frňák na klinice plastické chirurgie v Turecku“. Aligátor Lojza se líně promenoval ve výběhu a tygřice Rihana si pochutnávala na chlazeném drůbežím mase darovaném masokombinátem Přeštice. 
„Riri, natočila jsi už to video vo těch kuřatech?“ houknul Roman „Rocky“ směrem ke koupelně. 
„Na nějaké smradlavé pojebané kuřecí se ti můžu tak iba akorát vysrať!“ 
Riri byla původem východňárka a v emočně napjatých situacích se uchylovala k jisté, pro ni typické, směsici češtiny a slovenštiny. Roman „Rocky“ odolal pokušení jednu jí natáhnout, neb byl v dobrém rozmaru, a tak jen smířlivě zaburácel: 
„Riruško, neser, to kuřecí maso Rihaně chutná a máme to od Přeštic zadarmo. Sem jim slíbil, že vo nich natočíme hezký videjko. Víš, co toho Rihana za den sežere? Bych se jinak nedoplatil. Furt točíš ty svý videa vo každým prdu, krémech, šatičkách, botičkách a taštičkách, tak holt jednou natočíš vo kuřecím mase.“ 
Odpovědí mu bylo jen vzteklé zabuchnutí koupelnových dveří.
Roman „Rocky“ si v kuchyni nasypal do misky s nápisem „Happy morning – happy day“ cereálie a zalil je plnotučným mlékem. Tu se mu v kapse tepláků rozdrnčel telefon. Neznámé číslo. Že by nějaká kočička ze včerejška? Slečinka na druhé straně ale vůbec nezněla jako jedna z těch bujarých děvčic v baru The Brebers. 
„Dobrý den, tady časopis Urgent, mluvíme s panem Peterou? Znáte jistou slečnu Lenku Vobezličkovou?“ 
„Neznám, nikdy jsem to jméno neslyšel.“ 
„Ani její umělecké jméno Ramona Angel Vám nic neříká?“
 „Tak tu už vůbec neznám!“ ohradil se Roman „Rocky“ ostře, ale v hloubi duše věděl, že byl právě knokautován. 
„Skutečně? My máme očité svědky, kteří Vás spolu viděli opakovaně v centru Prahy v baru The Brebers. Máme fotografie. A slečna Ramona nám Váš vztah potvrdila, dokonce má redakce k dispozici zprávy, které jste jí psal. Chcete se k tomu nějak vyjádřit, pane Petero?“ 
„No comment, jo teda, pro tebe jsem Roman „Rocky“, ty nádhero, žádnej Petera!“ 
Slečna novinářka se ale nenechala tak lehce odradit, navíc věděla, že má všechny trumfy v ruce: „Podívejte, Rocky, já jsem Vaše velká obdivovatelka. Volám Vám i proto, abyste se mohl připravit, vysvětlit to doma. Pustíme tu story ven zítra. Když to nevydáme my, vydá to někdo jiný. Váš vztah se slečnou Ramonou je v Praze, abych tak řekla, veřejným tajemstvím. Pokud nám chcete poskytnut svou verzi celého příběhu, poskytneme Vám tolik prostoru, kolik jen budete chtít. Máte moje číslo a máte čas si to do zítřka rozmyslet. A ještě, abych nezapomněla, slečna Ramona zmínila i drogy, konkrétně kokain, kterému jste prý říkali mouka. To asi úplně neladí s Vaší image sportovce a zápasníka, že? Tak brzy na slyšenou, Rocky!“
Roman „Rocky“ měl jedinou možnost. Zavolat právníkovi JUDr. Rorejsovi, který už vysekal nejednoho výtečníka z větších šlamastyk. 
„Hej, šéfe, kurvy se spikly a začaly mluvit do novin! Co mám dělat? Vona je Riri sice blbá, ale zas ne úplně. Už mi odpustila Renátu a Ritu, ale musel jsem jí slíbit, že budu sekat dobrotu a musel jsem si ji vzít. Co budu dělat teď? Navíc mám za dva měsíce zápas, teď žadný takovýhle drámy a stresy nepotřebuju. Nemůžeš udělat něco právnickýho, no to, to…?“ 
„TO, myslíte jako trestní oznámení, Romane? To by asi bylo problematické.“ 
JUDr. Rorejs byl zvyklý od svých klientů na ledacos, a tak se ničemu nedivil, ani je nesoudil, protože byl praktikující jogín a advokát, nikoliv soudce, ani Bůh. Do dvou hodin sesumíroval blbuvzdorný plán. Za mírný bakšiš schrastil bezkrkého holohlavce a vydával ho za Romanova kamaráda přezdívaného Mouka. Nechal mu dokonce v baru The Brebers udělat na stole cedulku se jménem. Podezření na požívání omamných látek bylo bezpečně vyvráceno, mouka je pan Mouka a žádný bílý prášek. 
Riri, zákonitá choť, sice vyhrožovala, že Romana „Rockyho“ opustí i s dětmi, ale JUDr. Rorejs věděl, že prachsprostě blafuje, jelikož vracet se do Košic do paneláku se jí nakonec chtít nebude. Navíc to byl právě JUDr. Rorejs, kdo Romanovi „Rockymu“ sepsal neprůstřelnou předmanželskou smlouvu. 
Roman „Rocky“ svatosvatě slíbil, že to bylo potřetí a naposledy, a koupil Riri dvě kabelky Chanel. Omylem totiž nejdřív zakoupil fuchsiově růžovou, a ne světle lososovou, kterou si Riri do své sbírky tolik přála. I přes tento drobný přešlap se mu investice vyplatila a 28. října již Roman „Rocky“ a Riri zamířili do vladislavského sálu důstojně oslavovat českou státnost opět jako šťastný pár.

Jen se slečnou Ramonou byla potíž. JUDr. Rorejs nabízel úplatky za mlčení, zastřeně i otevřeně vyhrožoval, ale nebylo to nic platné. Nakonec si se slečnou Ramonou sjednal osobní schůzku. 
„Holka nešťastná, co si od toho vlastně slibuješ?“ 
Slečna Ramona si lokla dietní koly a oči schované za černými obroučkami dioptrických brýlí, které sice nepotřebovala, ale nosila od té doby, co si při natáčení filmu Sexy úča všimla, že jí sluší, se zalily slzami: 
„Když já… já jsem ho nebrala jako Rockyho. My jsme se spolu smáli, do Maďarska mě s sebou vzal, koupil mi sto růží. Von byl se mnou úplně jinej. Já jsem se do něj asi… Já nevim, já jsem se do něj asi zamilovala.“ 
JUDr. Rorejs si zamyšleně očistil dioptrické brýle s kostěnými obroučkami, které sice nepotřeboval, ale nosil, protože s nimi působil inteligentněji, a zcela proti svým profesním zásadám poskytl slečně Ramoně radu zdarma: 
„Na lásku se vyser, holka, nebo ale fakt špatně skončíš.“ 
A tak nakonec všechno dobře dopadlo. Až na to, že Roman „Rocky“ za dva měsíce prohrál svůj velký zápas a dostal v kleci nabančeno. Ale to už je zase jiná pohádka.


Jako v každé pohádce, je i zde veškerá podobnost s realitou čistě náhodná...