25. října 2022

Anotace ke knize MAMI, CO JE TO ČUPÁK?

Objednávky knihy

Krátké a výstižné představení vaší knihy tak, aby upoutalo pozornost redaktora / vydavatele / čtenáře. Stručně v něm představujete, o čem váš příběh vypráví – žánr, postavy a krátce zápletka. 
Hlavním cílem anotace je zaujmout, upoutat pozornost. Je to marketingový text, reklama na vaši knihu. Tento kratičký text může rozhodnout o tom, zda se nakladatelství či čtenář bude vaší knihou dále zabývat. 
Zadání: napište anotaci ke knize MAMI, CO JE TO ČUPÁK.

MAMI, CO JE TO ČUPÁK? Bláznivé příběhy o rodičích a dětech 
A věřte, že co příběh, to překvapení. Nejen proto, že příběhy napsalo mnoho autorů a každý z nich na to šel po svém, ale i proto že příběhů bylo na začátku mnohem víc a bylo z čeho vybírat. A ke čtenáři se tak dostává jen ta smetana a třešničku nakonec si jistě čtenář najde. Už název knížky dává tušit, že se nebudete nudit. Povídky, jak podtitul napovídá, jsou o rodičích a dětech všeho věku. Každý čtenář se v nich někde najde. Mnohé pohladí na duši, mnohé rozesměje, jiné lehce zamrazí, možná šokuje, ale rozhodně nebude nikoho nudit.
(Jiří Wilson Němec)



Dětské otázky. Taky vám u nich někdy došel dech? Hledali jste slova, která bezpečně překlenou vzdálenost mezi rodiči a dětmi? Dotazy, které jsou možná naivní, ale mají v sobě víru. Jsou přímé a dokonale bezprostřední. Nehledají okliky a jdou k jádru věci. Otázky, které jsou jednoduché, ale o to těžší je na ně odpovědět.
(Martin Paruch)  



Všechny maminky, tátové, babičky a dědové pocházejí z jedné planety. Planety jménem Dětství. Ale mnozí z nich časem zapomínají, odkud pocházejí a co tam prožívali. Co všechno chtěli vědět a unavovali své rodiče nekonečnými nejpodivnějšími dotazy. 
"Mami, jak vznikají děti?" 
"A co je to sex?" 
"A proč je vážka jenom vážka a nemá važouna, či važoňata?" 
Co byste odpověděli své ratolesti? Autoři knihy vynalézavě odpovidají na zapěklité otázky někdy s humorem, jindy vážně a trpělivě.
(Asja Žilová)



MAMI, CO JE TO ČUPÁK?  Bláznivé příběhy o rodičích a dětech všeho věku
Je vám už přes čtyřicet, ale Vaše matka vám stále připomíná, že si máte vzít teplý svetr? Je Vám kousek přes třicet, všichni vám říkají, že rodičovství je poslání a nejkrásnější období života, ale Vy ani nemáte pořádně čas vyčistit si zuby? Je Vám přes padesát, ale cítíte se jako malé ztracené děcko, co se bojí nočních můr, protože Vám umřel otec? Je Vám čerstvě přes dvacet a jediné, co po rodičích chcete, je, aby Vám přestali dávat dobře míněné rady, protože Vy to přece budete dělat všechno úplně jinak a je to sakra Váš život? A pak se najednou přistihnete, jak nakláníte hlavu na stranu jako Vaše matka a křížíte ruce na hrudi jako Váš otec? Je Vám deset a říkáte si, že až vyrostete a vezmete si Frantu, budete pít limonádu každý den, chodit spát, kdy se Vám bude chtít, a nebudete už nikoho poslouchat?

Ať je nám, kolik chce, náš vztah s rodiči a s dětmi je jedním z nejdůležitějších, které máme, a formuje naši osobnost. Není třeba hned povolávat doktora Freuda. Někdy stačí jen přečíst si, že v tom nejste sami. A že ty někdy veselé, někdy smutné, někdy jen trapné příhody, které se svými ratolestmi i rodiči zažíváte, jsou prostě život. Možná při přečtení téhle povídkové knížky najdete způsob, jak odpovědět na sto padesátou první všetečnou otázku vašeho potomka, nebo ze sebe vydolujete chuť konečně uskutečnit tu dlouho odkládanou rodinnou oslavu.
(Hana Hermanová)



Nudíte se a nevíte co dělat? Pak kniha MAMI, CO JE TO ČUPÁK? je pro vás přesně to pravé! 100 skvělých povídek od padesátky báječných autorů, vás rozhodně jen tak neomrzí číst. Některé, jako třeba Balónky, mami, co je to čupák? nebo třeba Jak snídaně vybrala účes vás rozesmějí, jiné vás zase možná doženou k slzám, například Až maminka bude hvězdička nebo Ty jsi můj důvod proč žít. Příběhy typu Překvapení vás dojmou. Paní není pán vás zase možná donutí k zamyšlení. A samozřejmě další a další úžasné povídky na vás čekají v této knize. Jedno je ovšem jisté - ať už jste člověk milující humorné knížky, detektivky, dojáky, či cokoliv jiného, Mami, co je to čupák? vás chytne a nepustí…
(Jasmin Carmel)  




Rodina, vztahy, smutné i veselé příběhy, které někdy zažil každý z nás. Pokud se chcete zasmát, nechat se překvapit nebo cítit běhat mráz po zádech, pak pro vás bude kniha „Mami, co je to čupák?“ tou pravou. Sto minipovídek začínajících i pokročilejších autorů, kteří prošli kurzem psaní podle Lustiga, nás provede vztahy mezi rodiči a dětmi od úplného početí až po onen svět. 

Víc jak sto minipříběhů ze života, které líčí vztahy mezi rodiči a dětmi v každém věku. Slzy smíchu nebo dojetí najdete prakticky na každé stránce.
(Zuzka Kratochvílová)



MAMI, CO JE TO ČUPÁK? Bláznivé příběhy o rodičích a dětech všeho věku Je vám už přes čtyřicet, ale Vaše matka vám stále připomíná, že si máte vzít teplý svetr? Je Vám kousek přes třicet, všichni vám říkají, že rodičovství je poslání a nejkrásnější období života, ale Vy ani nemáte pořádně čas vyčistit si zuby? Je Vám přes padesát, ale cítíte se jako malé ztracené děcko, co se bojí nočních můr, protože Vám umřel otec? Ať je nám, kolik chce, náš vztah s rodiči a s dětmi je jedním z nejdůležitějších, které máme, a formuje naši osobnost. Není třeba hned povolávat doktora Freuda. Někdy stačí jen přečíst si, že v tom nejste sami. A že ty někdy veselé, někdy smutné, někdy jen trapné příhody, které se svými ratolestmi i rodiči zažíváte, jsou prostě život. Možná při přečtení téhle povídkové knížky najdete způsob, jak odpovědět na sto padesátou první všetečnou otázku vašeho potomka, nebo ze sebe vydolujete chuť konečně uskutečnit tu dlouho odkládanou rodinnou oslavu. A taky se konečně dozvíte, co je to čupák.



MAMI, CO JE TO ČUPÁK? Dokáže vás v přeplněné tramvaji odzbrojit nevinná dětská zvídavost? „Mami, co je to čupák?“ Nebo jejich upřímnost? „Takže vy jste to s tátou dělali dvakrát?“ Chtěli byste nasát ryzí bezprostřednost a hravost a ocitnout se v „Zakázaném království dřeva“ či objevovat s partou kamarádů „Tajemství pod Lemberkem?“ Kniha MAMI, CO JE TO ČUPÁK? vám přináší více než sto povídek o mnoha odstínech dětství i rodičovství, od spermie až po onen svět. Naleznete v ní příběhy vtipné i vážnější, hlubší i k pousmání – jako to známe ze života.
(Anna Vocelová) 



Váháte, zda se vydat na cestu sami? Máte strach a nevíte, co byste dělali? Pojďte se tedy seznámit s lidmi, kteří tuto cestu podnikli. Jana Venzlů během své dvouměsíční cesty poznává, že v Riu neběhají po pláži zloději s pistolkou, že i ve favele se dá žít, že anakonda vás v Amazonii jen tak do zadku nekousne a že jazyková bariéra se dá snadno překonat kusem žvance. Brazílie svoji pověst nebezpečné země překonává jedinečností toho, co může nabídnout.
(Jana Venzlů)  



Anotace ke knize  o rodičích a dětech MAMI, CO JE TO ČUPÁK. Tato knižní novinka nabízí čtenáři zajímavý pohled na život člověka od jeho zrození až k jeho konci.
(Martin Tomášek)



Nikdy nevydaná kniha 72 hodin Mladý, ambiciózní zoolog Pavel se dostává z těžkého rozchodu. V tom momentě mu ale přichází nabídka na expedici v Sahaře, kterou nadšeně přijímá. Netuší však, že toto rozhodnutí může mít fatální následky… 

V bytě pražského panelového domu se svítí, v obýváků má na láhvích ustláno Pavel, mladý ambiciózní zoolog, který po těžkém rozchodu zabijí své dny jednou flaškou za druhou. V tomto turbulentním období jeho života mu však přichází nabídka, na kterou čekal celý svůj život - Expedice na Sahaře. První dny jsou pro Pavla těžké, nepříjemná vedra ho přivádí do stavů, kdy neví, zda to raději nezabalit. Vše nakonec vyeskaluje jedné noci, kdy se Pavel probouzí s obrovskou bolestí na palci levé ruky. Se zděšením v očích spatří v bříšku svého prstu osten jednoho nejobávanějších predátorů afrických pouští, štíra. Uprostřed ničeho, bez auta, s nedostatečným lékařským vybavením začíná boj o holý život. 72 hodin začalo neúprosně odtikávat…
(Petr Polák)



Mají více starostí rodiče, nebo děti? A radostí, strachu? Štěstí, či smůly? Na jednoduchou otázku nemusí být jednoduchá odpověď. Každý je dítětem a většina byla, je, nebo bude rodičem. Na tento svět přijdeme a bezpochyby z něj jednou odejdeme. A všude mezitím se odehrává děj jednotlivých povídek v této knížce. Různými pohledy různých autorů vypravuje příběhy o starostech, radostech, štěstí i troše smůly. A to z pohledu rodičů i dětí. Máte-li stejné otázky, doufáme, že najdete své odpovědi. Pokud ne, určitě se zamyslíte i pobavíte. Vy velcí budete shovívavější k dětem a vy malí občas vezmete na milost rodiče. 

MAMI, CO JE TO ČUPÁK? Co je krásné na mozaice? Každý si najde pro sebe hezkou kostičku i v obrázku mimo jeho vkus. A to je možná i případ povídkových knih. Kniha MAMI, CO JE TO ČUPÁK? obonáší příběhy více autorů. Má určitě svou kostičku pro každého a i pokud nejste příznivci tohoto žánru, tak v námětu rodiče a děti všeho věku každý určitě najde svou oblíbenou barvičku i tvar. 

„Fotr je debil!“ Pokud jste nikdy nevyřkli, nebo si jen na zlomek času nemysleli tuto větu, jste buď mimozemšťan a nerozumíte výše uvedeným znakům, nebo vám lze jen závidět. Ať už vám je, či není co závidět, jistě se poučíte, pobavíte i ztotožníte s některými hrdiny z povídek více autorů o údělu rodičovství i dětství. A učenlivý mimozemšťan třeba také.
(Marek Bucko)