5. září 2022

Hrůzostrašný let - napsala HANA KOTUČOVÁ

Nevím proč každá z mých pěti žen sebou musí mít 3 kufry.

Cestovat z celou rodinou je obrovská práce. Jdu k přepážce, na check in. Kolem pobíhají děti, vzhledem k tomu, že každá z mých žen má osm dětí, uvažuji o koupi soukromého letadla.
Prostorná hala s vodotryskem a květinovou výzdobou láká děti k hrám. Holčičky zabalené v černém plášti – Abaye – jsou zakřiknuté a pozorují Evropanky, které letí na dovolenou a nemusí mít zahalenou hlavu. Obdivují jejich dlouhé, blond vlasy a bílou pleť. Tatínek s upravenými vousy v dlouhém bílém plášti – Thobe – a károvaným šátkem na hlavě okřikuje holčičky a zároveň nutí Evropanky se zahalit, zatímco hoši se rozprchnou a běhají kolem.Konečně máme přístup do letadla, přistupujeme k přepážce po červeném koberci a jako první procházíme vstupem pro VIP. Steward požaduje identifikaci mých manželek. Za žádnou cenu jim nedovolím se odhalit. Po desetiminutové hádce to Steward vzdává a počítá pouze kusy.

V letadle nastává zmatek. Zvyšuji hlas: “Má manželka nebude sedět vedle muže, a ještě k tomu Evropana, neznaboha:“ Steward je nucen přesadit půl letadla. Má druhá manželka se rozhodla se jít pomodlit a hledá modlitebnu. Dokud se nepomodlí, letadlo nemůže vzlétnout.
Nakonec se ozývá Alláh Akbar z kabiny pilota a letadlo vzlétá.