6. dubna 2022

Haiku pro Toma - napsala Jana Štybnarová

Čekání na výsledky histologie


Voní kafíčko,
nadýchaný větrník
a co přijde pak?

Srdce buší,
napětí se zvyšuje,
jen spálený ret.

Potvrzuje se
nepotvrzená zpráva.
Kenny Rogers zní...
...znovu začátek...
(3. 12. 2021)


Marná klidu snaha

Snaha o poklid,
denní jógové ásány,
nedosaženo…
(4. 12. 2021)


Pátrání po smyslu událostí 


Proč tuto lekci?
Co se máme naučit?
Jak pak říci dík?

Hloubka myšlenek
v našem překotném tempu
nejde docílit.

Že by větší klid,
stopka ze sta na nulu,
a tak tedy dík.
(12. 12. 2021)