22. února 2022

Setkání s Ondřejem Neffem 24. února (pro účastníky stávajících dlouhodobých kurzů zdarma)


Vážení přátelé,
spisovatel Ondřej Neff už mnoho let kraluje české sci-fi. A tak Vás jistě potěší zpráva, že se právě on příští týden 24. února připojí do naší pravidelné čtvrteční podvečerní on-line lekce.

Tříhodinový seminář je pro všechny aktuální účastníky dlouhodobých kurzů PSANÍ PODLE LUSTIGA zdarma. Ostatní si mohou lekci jednorázově objednat zde, ale míst není mnoho...


O čem budeme mluvit? 
Podle Arnošta Lustiga není spisovatelem ten, kdo píše, ale autor, který dokáže postihnout člověka své doby. Proto se tak jmenuje náš nejnovější projekt společné knížky. Od nového roku vymýšlíme příběhy, ve kterých se z nejrůznějších náznaků každodenního života pokoušíme s humorem a nadsázkou vystopovat, kam lidstvo spěje. 

Před seminářem vylosujeme tři nejlepší sci-fi povídky, které už na toto téma vznikly. Ty pak na semináři s Ondřejem Neffem přečteme a dostaneme na ně zpětnou vazbu přímo od spisovatelské legendy. 
😀

Samozřejmě si budeme povídat o práci spisovatele i o tom, jak napsat dobrou sci-fi knížku. Připravte si otázky o všem, co Vás zajímá.

Těšíme se na Vás ve čtvrtek 24. února v 17.30 na platformě, jejíž přesnou adresu dostanou účastníci dlouhodobých kurzů a ti, kdo si včas místo ve speciální lekci objednají.  

Dana Emingerová



----------------------------

Zdravice Ondřeji Neffovi od účastníků projektu knihy ČLOVĚK NAŠÍ DOBY

Pane Ondřeji, 
moc Vás zdravím a hluboce se klaním. Nejen za Vaši skvělou spisovatelskou žeň, ale i občansko- politické životní postoje. 
Jiří Wilson Němec



Vážený pane Neffe, 
těším se na setkání s Vámi a mám na vás jednu otázku. Kdybyste mohl na vlastní kůži prožít jeden ze svých příběhů a stát se jednou ze svých postav, který příběh a jakou postavu byste si vybral a proč?
Míša Štěpánka Sedláčková



Vážený pane Neffe, 
nikdy jsem nebyla čtenářkou sci-fi, přesto jsem dnes napsala svou první sci-fi povídku. 
Kromě toho, že jsem téměř vaší sousedkou, protože bydlím v Ohrobci a potkala jsem vás ve Zvoli i v Dolních Břežanech, bych se Vás ráda zeptala, jakým způsobem nacházíte témata pro své romány/knížky, čím se inspirujete, jak tvoříte příběh a plánujete psaní, případně dějovou linii. 
Děkuji, Zuzana Kratochvílová



Vážený pane Neffe,
ačkoli nejsem skalní fanynkou sci-fi, nikdy jsem nečetla žádnou sci-fi knihu (ani Vaši), moc se těším na setkání s Vámi. Třeba pak i já popustím více uzdu své fantazii a o nějaký sci-fi kousek se pokusím.
Také bych Vám chtěla poděkovat za viditelnou stopu, kterou za sebou nechává Neviditelný pes, jehož jsem příležitostnou čtenářkou. Často souzním s Vašimi příspěvky, ve kterých dokážete v pár odstavcích vystihnout věc tak, že ve mně rezonuje ještě hodně dlouho - naposledy mě napadá fejeton "S vnučkou v muzeu". Díky za něj a díky za vše ostatní, co pro společnost děláte.
S úctou
Anna Vocelová