23. listopadu 2021

Jinonice - editace textu

Tuležim si až do dnešní doby uchovala romantiku malé vísky uvnitř velkoměsta. Má unikátní atmosféru, kterou obdivují nejen místní lidé. Tuležim je totiž i oblíbenou vstupní branou do Děvínského údolí.
Chtěli bychom, aby to tak zůstalo.
Proto jsme založili „Sdružení za přívětivou Tuležim“. Tady mohou všichni, kdo mají toto místo rádi, probírat strategii a vyjadřovat se k plánům rozvoje. Prostřednictvím „Sdružení“ chceme předkládat připomínky a návrhy příslušným orgánům státní správy.
Byli bychom rádi, kdyby u nás vzniklo komunitní i sportovní centrum, kde by si lidé z přilehlých sídlišť mohli půjčovat kola a další sportovní náčiní. Ale zároveň nám jde i o to, aby původní vesnická struktura a jedinečnost Tuležimi, na kterou jsme tak pyšní, zůstala zachována a naše lokalita se rozvíjela – v souladu s Metropolitním plánem – koncepčně. Jakékoliv nově budované stavby musejí respektovat genius loci tohoto půvabného koutu Prahy a brát ohled na místní dopravní i sociální infrastrukturu.




Ahoj Dano,
u nás v Tuležimi se chystají 3 developeři postavit neuvěřitelná sídliště. Bojujeme různými peticemi, ale nakonec jsme založili SDRUZENI, které má daleko větší sílu a moc. Máme internetovou stránku a tam potřebujeme na úvod nějaké prohlášení - krátké, výstižné, aby to nevypadalo, že primárně bojujeme proti developerům. Chtěli bychom přitíhnout i lidi, kteří mají Tuležim rádi jako vesnici a nechtějí, aby se to tady zastavělo. Chtěli bychom vybudovat komunitní centrum, cyklo-centrum s půjčovnou sportovního náčiní – aby se nějak prolnuli místní i s těmi, co jezdí ze sídlišť, protože tam nic nemají. Rada bych, aby to było dojemné – skloubení vesnice se sídlištěm v Praze..... ale to moje je dost ubohé... Můžeš mi, prosím, pomoci, co s tím. Obávám se, že dvěma víkendovými kurzy se ze mě ještě spisovatelka nestala ☹
KM



Chtěli bychom aby, aby Tuležim zůstala přívětivou vesnicí v Praze , vstupní branou do Děvínského údolí.
Chtěli bychom, aby se oblast rozvíjela koncepčně, aby jakékoli nově budované stavby byly budovány s ohledem na genius loci lokality, s ohledem na dopravní i sociální infrastrukturu . Rádi bychom, aby Tuležim, v souladu s navrhovaným Metropolitním plánem, zůstala lokalitou s původní vesnickou strukturou.
Nejen obyvatelé Tuležimi si cení jedinečného vesnického rázu tohoto koutu Prahy – Založili jsme sdružení „za přívětivou Tuležim", abychom dali možnost všem , kdo mají toto prostředí rádi, vyjadřovat svoje názory, připomínky, návrhy, co bychom v lokalitě chtěli realizovat – a tyto jsme mohli komunikovat s příslušnými orgány státní správy.