7. června 2021

Konec světa – napsala Zdena Součková

Úzká Lhota. Já bych spíš řekla konec světa, a to jsem pořád slušná. Jestli tady budu bloudit ještě chvilku, tak už tu „prdel“ řeknu.
Kdyby ještě ty baráky v dědině byly číslovaný nějak logicky, ale takhle fakt nevím. Vedle trojky sto sedmička. Dřív se číslovaly domy podle pořadí, v jakým se stavěly. Ale zase když má ten barák čtyřmístný číslo… V takové malé díře nemůže být přes tisíc domů! Celý mi to nějak nesedí. Moment, jakže to číslo vůbec bylo? Sakra, hlavně, že jsem si to napsala na papírek, ale ten zůstal doma na stole.
Byla to čtyři čísla, to vím určitě. Něco jako třicetiletá válka? Ne, ta byla 1618, ale bylo to hodně podobný, taky jako nějaký letopočet, ještě jsem si říkala, to se bude dobře pamatovat. Už se stmívá, projela jsem Horní Lhotu a ta Úzká by měla být hned za ní. Manžel říkal, vezmi si GPS, víš, že nemáš orientační smysl. Pohrdavě jsem odfrkla, mám pusu, tak se zeptám. A když bude nejhůř, zavolám Marušce, ať vyleze před barák, přece ta Lhota nemůže být tak velká. To bych ovšem nesměla mít vybitý mobil.
Prší, nikde ani noha, to se asi nedoptám. Nepanikař, nadávám si v duchu. Musím chvíli zastavit, pootevřít okýnko a dýchat. Okysličený mozek najednou vydává informace.
Čtyřmístný číslo 1521 jsou data narození nás dvou, manžel 15 a já 21, dohromady je to 9. Jasně, Úzká Lhota 9, jsem prostě dobrá… Akorát, že tato Lhota je Široká, takže sice číslo mám, ale dědina je špatná…
Dyť to říkám – prdel světa.


Zadání: 
Napište příběh, ve kterém musí být v jakékoliv podobě číslo 1521. Číslo popisné, PIN, pořadník na poště nebo letopočet, jak chcete. Pojetí je čistě na vás. Číslo 1521 nemusí být v příběhu uvedeno přímo, ale musí být zřetelné, že tam někde je schované.