4. července 2021

Bajka o tygrovi – napsala Anastasiia Burakova

Toto je bajka o malém tygrovi, který měl krásný život plný her a zábavy, dokud nezačal dospívat. Otec mu řekl, že musí dospět a naučit se lovit. Tygrovi to přišlo zajímavé, ale chyběli mu jeho kamarádi, kteří si mohli dál hrát.

Jednou procházel tygřík kolem stromu a uslyšel něčí pískot ¬- byl to malý ptáček, jenž vypadl z hnízda, a proto tak volal o pomoc. Tygr se opatrně přiblížil… a chytil ptáčka do zubů!
Rozhodl se, že si ho odnese domů. Doma přivázal ptáčka liánou za nožku ke kameni.
Ptáček chtěl zpátky k rodičům, ale tygřík ho nechtěl pustit. Myslel si, že když ho našel, musí být ptáček jeho kamarád a trávit s ním čas. Ptáček měl roztomilá drobná křidélka a zobáček.
Byl krásný, ale vždy smutný.
Později si tygříkova maminka všimla toho, že její syn dělá něco podivného a špatného. To, co ptáčkovi udělal, ji rozhněvalo.
„Nemůžeš nikoho držet proti jeho vůli. Není to správné! Představ si, že by to někdo udělal tobě. Nelíbilo by se ti, kdyby tě od nás někdo odloučil. Každý má právo být doma se svou rodinou. Navíc pak ptáčka můžeš kdykoliv navštívit,“ vysvětlovala maminka synovi.
Tygřík všechno pochopil a omluvil se ptáčkovi. Společně ho odvedli k jeho rodině.
Jenže… V tu chvíli se tygr Michal probudil v kleci cirkusu a zjistil, že se mu vše jen zdálo. Za chvíli mu začne další vystoupení.

Poučení: Co se nelíbí tobě, nedělej druhým.