29. dubna 2021

Jen žena - napsala Anna Dostálová

Věděli jste, že beach volejbal byl na minulé Olympiádě nejsledovanějším sportem? Dokonce se ženský beach volejbal sleduje stejně jako mužský. Dalo by se spekulovat o tom, že chlapi rádi koukaj na vysoké dlouhonohé holky, které na sobě mají jenom titěrné plavečky a válejí se v písku ve všech možných pozicích.
A právě v Praze se hrálo finále světového poháru v beach volejbale. Plné tribuny a přímý přenos do ČT i na Eurosport, stejně jako na velkoplošnou obrazovku za kurtem, dokazovaly sledovanost tohoto sportu. Na hřišti hráčka ve žlutých plavkách vydýchávala předchozí bod předkloněná u sítě. 
Kamera zabírala její zadek. A na světlých plavkách se v záběru objevila i rudá skvrna krve, kterou viděl jak celý stadion, tak všichni, kdo sledovali nebo budou sledovat zápas v televizi. 
Hráčka otočila hlavu k obrazovce a pak i ona viděla to, na co koukal celý volejbalový svět.


Úkol: 
Napište pár řádek, kde vystihnete, co je veselé, smutné, krásné, ošklivé, trapné - učíme se literární cihly. Veselé nás musí rozesmát (žádné "někde byla sranda a to jsme se nasmáli..." - smát se musí čtenář), smutné rozplakat. Zároveň se učíme, co je krásné a co je ošklivé (občas potřebuješ pěkně hnusného hrdinu...), u trapného se musíme stydět s hrdinou.... 

PS. Ve výsledku mi na mém příběhu přijde nejvíc trapné to, že to lidem připadá trapné.