9. listopadu 2020

Pane revizore, pojeďte se mnou - napsala Jana Bednářová

Dobrý den, revize jízdenek. Předložte, prosím, Váš jízdní doklad.
Ano, samozřejmě, prosím. Ježíš, promiňte, já se přehmátla, v kapse mám i účtenku z trafiky od jízdenky. Tady prosím, jízdenka. To je náhoda, před chvílí jsem si vzpomněla na scénku ze seriálu Chalupáři s revizorem panem Humlem, hraje ho Sovák, dívala jsem se včera večer na youtube. Taky ho máte rád, to je aspoň sranda, že? Starý, ale dobrý.
Jak neplatná? Dnes ráno jsem si kupovala tady tu dlouhou jízdenku a označila třetí políčko, jak se zde uvádí. 
Včerejší datum a večerní čas? Doprčic, to je čas, kdy jsem odjížděla z práce. Ze školy na Olomoucké.

To není možné. Safra, je to možné. Pane revizore, prosím, jeďte se mnou zpátky na zastávku Zemědělská, já tam přestupovala a do koše omylem vyhodila tu dnešní, platnou, jízdenku. Ale to zvládnete, vždyť na zpáteční cestě taky můžete kontrolovat cestující, prosím, je to jen tři zastávky.
Znáte ten výrok Rabího Nachmana z Broclawi? „Nakonec všechno dobře dopadne. Jestli nedopadlo, znamená to, že ještě není konec.“ Mě se taky moc líbí, a za posledních několik měsíců mi mnohokrát pomohl. Hm, taky to nemáte jednoduchý. Jo, vážně, můžeme přestoupit? Vy jste tak milej a ochotnej, moc děkuji. Vystupujeme, tady přestupuji z autobusu na šalinu.
Moment, á je tady, hned ji srovnám, omlouvám se, tady je správná jízdenka.
Mně se s Vámi taky hezky povídá, no šalina teď ujela, blíží se autobus. Mohu Vás pozvat na kávu, nebo čaj? Bydlím 10 minut odsud. Těší mě, Jana. No, je to trošku divné, takhle, když se neznáme. Vy jste dobrej, teda Ty, Mirku. Ne, máš pravdu, nebudeme si nic nalhávat, taky se mi líbíš, mám pocit, že Tě znám odjakživa a nesexovala jsem od Kuvajtu napadení.
Souhlasím, není čas ztrácet čas, už jsme mladí dost dlouho.
Pustíme si desky, mám starý gramofon a velký výběr LP. Ne, to na desce nemám, ale Piece of my Life zbožňuji.

Zadání:
Vymyslete si postavu. Musíte o ní vědět úplně vše. Vaše postava jede někoho navštívit a v tramvaji či ve vlaku potká revizora jízdenek. V dialogu na sebe musí  prozradit: 
  • Jaká je její oblíbená písnička?
  • Co ráno snídala?
  • Co má v kapse?
  • Kdy měla poslední sex?
  • Kolik je jí let?
  • Jaké je její životní motto.
  • Co má na sobě.
  • Kde bydlí.