15. listopadu 2020

Judejské hry - napsala Hana Hovotná

David a Goliáš, Osmar Schindler, Wiki


Vážení diváci, máme tady další zápas dnešního turnaje. V ringu se již připravuje filištínský bojovník Goliáš, který v žádném ze zápasů letošních Judejských her ještě nepotkal svého přemožitele. Na Goliášovi není vůbec znát únava, přesto že má za sebou už deset vyhraných zápasů. Škoda, že nemůžete vidět Goliášovo impozantní tělo a hru jeho svalů. 
Kdo bude Goliášův soupeř? Izraelité se stále nemohou dohodnout, koho proti němu postaví. Á, zřejmě už padlo rozhodnutí. Trenér Saul mává, že jsou připraveni. Do ringu vstupuje … moment, připletl se tam nějaký pasáček. Ještě že aspoň ty ovce zůstaly venku.
Vážení diváci, dostávám z režie zprávu, že nejde o omyl. Proti Goliášovi nastupuje David, divoká karta izraelitského týmu. Oba zápasníci se připravují k souboji. Goliáš vypadá velmi sebejistě, není divu, David mu sahá sotva po prsa. A
le co to? David něco vytahuje z mošny, co to může být? Už to vidím jasně, je to prak. Je tohle vůbec povolená zbraň? Filištínští se obrací s protestem na rozhodčího, ale ten dává palec nahoru. Gong - a zápas začíná. Goliáš neváhá a jde ostře po svém protivníkovi. David uhýbá a přebíhá na druhou stranu ringu. Roztáčí prak, roztáčí, kámen letí … a Goliáš je zasažen a padá na zem. Co to vidím? Někdo z publika hodil Davidovi meč a ten nezaváhal a useknul Goliášovi hlavu! Vážení diváci, tohle nebylo fér, to tedy ne.


Florencie, David, Michelangelo