23. srpna 2020

Blahopřání Bájovi - napsala Jana Denková

„Když něco slyšíte nebo vidíte, nic to neznamená; porozumíte tomu, teprve když to prožijete.“
KONFUCIUS

Můj drahý brácho, milovaný Bájo!😊
Tolik let uběhlo a tolik věcí se událo.
Ušli jsme každý kus cesty. A jen tak malý kousek jsme po ní mohli putovat společně! Tím intenzivněji je ale pro mě zapsán v srdíčku.
Možná jsme si to na svých často až příliš klikatých cestách ani nestíhali uvědomovat, jak čas rychle běží... A najednou jsme ve věku, kdy lidé často mluví o „významných“ narozeninách.
Ani nevíme, jak k tomu došlo. Tím spíš, že jsme si od té doby, kdy jsme přestali být dětmi, na oslavy svých narozenin oba příliš nepotrpěli.
😊
Chci, abys věděl, že i když jsme prožili také mnohé strasti a já jsem někdy mívala pocit a těžce nesla, že jsi na mě tak „trochu zapomněl“, mám Tě moc ráda. Vždycky jsi byl a vždycky budeš „můj milovanej, velkej brácha, Bája!“ Přiznám to, bylo mi líto, že jsi najednou neměl takovou potřebu jako dřív být nablízku své jediné mladší ségře a bylo pro mě těžké to pochopit, ale to už je osud malých holčiček, které tolik vzhlížejí k těm svým jedinečným velkým bráchům a nechtějí je nikomu "dát"... V hloubi duše vím, že jsi tady vždycky byl, svým specifickým způsobem, i Ty pro mě.
Pochopit mi to pomohla až moje úžasná dcera Bára. Náš táta velmi dobře věděl, že ona je už od útlého věku moudřejší než její vlastní máma a občas mi to také zcela oprávněně připomínal.
😊
Takže milý Bájo, i když každý z nás jsme jiný, mám Tě moc ráda a mít budu. Jsi můj jediný brácha a já jsem Tvoje jediná sestra! Vždycky jsem tady pro Tebe byla, tak to i zůstane. Jsme zkrátka z jedné krve. A krev není voda! A právě proto můžeme překonávat všechny životní nástrahy a propojovat mosty i přes vzdálené břehy a ještě „pár let“ plout pozemskými životními peřejemi, i přestože se každý už dlouhá léta plavíme na jiné lodi.
Všechno nejlepší k Tvým 75. narozeninám  Ti přeje
Jana

Praha, 23.srpna 2020