27. května 2020

THE COUPE - napsal Vlad

Jasně, už to mám! Konečně!
Konečně jsem po pěti letech došel k tomu, jakou espézetku na přání si chci dát na své autíčko. Já vím, je to hovadina, mafiánská manýra, pitomost, prostě vyhozený peníze. Všechno to vím, ale i přesto… jsem jen chlap, hračička, kluk, dítě co má rádo občas prostě vyhodit peníze za něco, co je sice detail, pitomost, ale dotváří to celek k dokonalosti. No, a to moje autíčko, teda auto, co auto - fáro, co je samo o sobě dokonalý, jen mu chyběla ta drobnost, prostě ta správná espézetka.

To fáro je baworák kupé - ano vidím to nadšení v očích většiny čtenářů a to prázdno v očích většiny čtenářek - sorry, tady nejde být džendrově korektní, kluci prostě vědí a holky to nezajímá. Prostě hezký fáro.
No, a je to kupé, krásný kupé, jedinečný kupé, ikonické kupé (opět vědí asi jen kluci). Mám jedinou možnost, jaké mu dát jméno - je to THE COUPE. Angličtináři i angličtinářky chápou - to slovíčko THE znamená právě to jedinečné, ikonické, to správné kupé. Ano, jsem u cíle, mám to. Bude to krásně vypadat. Těším se. Moc. Inu kluk, dítě!
Trochu nervózní jedu na dopravní inspektorát, protože si uvědomuji, že je to sice krásná, geniální značka na kupé, ale to přece už někoho muselo napadnout. No, určitě to někoho muselo napadnout, nemám šanci a ta značka bude obsazená.
“DALŠÍ!!!” praví přívětivě paní na úřadu, co má evidentně ráda lidi, proto tam asi dělá…
”Ano, dobrý den, rád bych si zakoupil RZ na přání”.
”CO???” ptá se mile paní…
“Ehm, dobrý den, rád bych si zakoupil RZ na přání.”
“Jo, tohle.. a máte vyplněnej formulář?”
Neměl jsem, ale vyplnil dle instrukcí…
“THE COUPE? NE!!!” povídá paní přepážnice. Aha, myslel jsem si to, jasný, někdo prostě byl přede mnou a už si to booknul, ale zkouším ještě pochopit více.
“A prosím, smím se zeptat, proč NE?"
“Vulgární výraz!” zní odpověď.
“Prosím??? Co?? Já asi špatně vyplnil ten formulář, chtěl jsem THE COUPE.”
“Ano, mám to tady. Je to nepřijatelné, svítí mi to tu červeně jako vulgární výraz,” trvá na svém přepážnice.
Napadají mě asi tři možnosti: skrytá kamera, ale nikde nic nevidím.. pak je asi možné, že já, nebo paní jsme opilí a nejsme se schopni prostě nějak dorozumět, ale já jsem nepil a ani paní se nepotácí, nebo je to prostě jen tak, že si ze mě dělá… a teď mě samozřejmě napadají různé části těla, většinou mají dvě symetrické půlky…
Ale jsem z podstaty kliďas a tak konstruktivně pokračuji: “Prosím a ten váš počítač, má i nějaké vysvětlení? Já mám sice jen jednu vysokou školu, ale na THE COUPE mi opravdu nepřijde nic závažného, nekorektního, natož vulgárního. Ale rád bych přišel na podstatu toho problému a třeba se poučil,” říkám s tónem mixujícím seriózní a jízlivý tón, protože se přece jen už tak úplně neovládám.
“Tak je to tady, že v tom slově je vulgární slovo HEC - svítí mi to tu červeně, takže to musí být pravda!”
HEC, hec, hec, heč.. pořád si to dokola opakuji a snažím se přijít na podstatu problému a kde to tam vlastně vidí..
“Jooo t HEC oupe. Počkejte, ale když opomenu to, že HEC opravdu určitě není vulgární, tak to přece bude napsáno THE dvě kulatá razítka, jedno zelené, druhé červené a pak COUPE. Přece by nikoho ani ve snu tam hledat slovo HEC, i kdybych připustil, že je z nějakého podivného důvodu nepřijatelné. Nebo ne?”
Paní přepážnice chvíli dumá a pak říká s překvapivým pochopením v očích: “Já vám rozumím, že to je v pohodě, ale prostě to nejde. Počítač říká, že ne.. a nechcete třeba 111 COUPE?”
No, jasné, že nechci, to tam můžu rovnou dát FCK COUPE (to by asi prošlo), prostě to nemá to THE, prostě to jedinečné, správné, ikonické... Ale tím paní nebudu zatěžovat.
“No, víte, to THE má svůj význam, bez toho to nedává celé smysl, ale prosím, když říkáte, že rozumíte a že počítač říká ne, nešlo by to udělat opačně? Jakože bychom se nad tím nejprve zamysleli a pak teprve to řešili s počítačem?”
“NE, tak to my tu neděláme!” zní milá odpověď. “Jedině, že byste to zkusil ještě u naší šéfové. To je šesté patro, dveře 66, paní Herodesová…”
Je pozitivní, že si úřad vybírá lidi se správnými jmény, alespoň víme, co čekat...
Ne, nemám značku THE COUPE. Ať je tato nemravná a sprostá značka zapomenuta! Hanba MI!