20. ledna 2020

Sousedy si nevybíráš - napsala Helena Vrubelová

Jsouce novými majiteli nemovitosti, vyfasovali jsme i nové sousedy. Než se naše sousedka po 40 letech manželství rozvedla, budila dojem dámy velmi vstřícné a přátelské. Dostávali jsme ještě teplé buchty přímo do domu, byli jsme zváni na sousedské posezení i s jejím mužem.
Ještě po rozvodu se vše změnilo. Sousedka si pořídila na zahradu masážní vanu jako útěchu za nevěru manžela. Vyhřívání vany vydávalo v noci několikahodinový monotónní hluk. A k tomu byl ještě pikantní zvukový bonus!
Při bublání vířivky se koupající hosté neslyšeli, tudíž na sebe řvali popíjejíc ve vodě šampáňo.
My už jsme mezi tyto koupající se šťastlivce nepatřili.

Já jsem si dovolila požádat sousedčina čtyřicetiletého syna o trochu zvukového ohledu. Měla jsem na mysli i obsahovou část hlasitých rozprav s kamarádkami a synem. Nikdo není uprostřed parného léta zvědavý na sexuální život sousedčin, který permanentně do detailů probírala večer po 22 hodině s návštěvami ve vířivce.
„Buď je tak blbej, nebo navedenej,“ byla moje první myšlenka během hovoru s jejím synem a ta mi zůstala.
„Koupila jsem si ochranná sluchátka na střelbu, abych mohla spát,“ škemrala jsem o soucit. Spát se s tím ve skutečnosti nedá a špunty do uší nestačily.
„Ubližuješ mojí mamince! Sluchátka klidně nos. My si uděláme technoparty, jakou chceme! Jsme na soukromém pozemku.“
A bylo vymalováno.
Zvuk se nešíří jednostranně. Potkávajíce jiné sousedy jsme věděli, že v tom nejsme sami.
„Ušetří se za proud… Máme pikantnější seriály než v televizi,“ blahopřáli jsme si mezi sebou. „I sexuolog by se něčemu přiučil.“
Milá sousedka vyřešila problém po svém. Natáhla na plot hadry, které upevnila PET lahvemi s vodou a protihluková stěna podle jejího receptu byla na světě: když mě nevidíš, tak mě neslyšíš…
Zároveň nás pomluvila tak, že bych se bála sama sebe.
(Helena Vrubelová)













































SOUSEDY A RODIČE SI NEVYBÍRÁŠ
Než se naše nová sousedka, po dlouholetém manželství, rozvedla, budila dojem dámy velmi přátelské. Dostávali jsme ještě teplé buchty.
Stále jsme byli zváni na sousedská posezení s jejimi přáteli.Partner statečně docházel, mne to pomalu přestávalo bavit. Jaká je druhá strana té neskutečné až vlezlé vstřícnosti? Jaký je její stín?
Dočkala jsem se.
Souseda si pořídila na zahradu masážní vanu,jako útěchu k nevěře manžela.
Vyhřivání vany vydávalo vícehodinový monotonní hluk a k tomu byl ještě pikantní zvukový bonus.
Při bublání vířivky se koupající neslyšeli,tudíž na sebe, popíjejíc,jak jinak,šampáňské,pořvávali.
S odchodem manžela jsme už mezi tyto šťastlivce nepatřili.
Já si dovolila požádat jejího 40letého synka o trochu zvukového ohledu.Měla jsem na mysli i obsahovou část hlasitých hovorů.Nikdo není zvědavý na sexualní život sousedčin,probíraný po 22 hodině v tropickém létě s jejími kamarádkami za účasti svobodného mamánka.
„Koupila jsem si ochranná sluchadla na střelbu,abych mohla spát“,škemrala jsem o soucit.Spát se s tím ve skutečnosti nedá a špunty do uší nestačily.V nočních vedrech bylo utrpení mít zavřená okna.Stejně to bylo slyšet.
„Ubližuješ mojí mamince! Sluchátka klidně nos.My si uděláme technoparty!“
„Buď je tak blbej nebo navedenej“ byla moje první myšlenka.
„Jsme na soukromém pozemku.“
Do toho silně zasmrdělo jeho konopné pole.
„Hlavně ,že jsme si to vysvětlili“ blekotala jsem v závanech zřejmě vyššího THC.
Zvuk se nešíří jednostranně.Potkávaje jiné sousedy.jsem se dozvídala názory ostatních spolutrpících Naše sexuologické vzdělávání došlo do stadia potřeby předat ho dále.
Rozmýšlelo se kterého sexuologa pozvat“ Poučil by se a vysokoškolské učebnice by svým poznáním obohatil.“prosazoval domorodec mající okna ložnice přímou u omamného pole.Vyžadoval i pozvaní pana profesora Větvičky.“Botanici by neměli být ochuzeni“.
Milá sousedka vyřešila problém po svém.Natáhla na plot hadry,které upevnila pvc lahvemi s vodou a protihluková stěna byla na světě.Když mě nevidíš,tak mě neslyšíš.
Zároveň nás pomluvila tak,že bych se bála sama sebe potkat.