12. listopadu 2019

Z deníku skutečnýho pracanta - napsala Kateřina Šrámková

Den 0
Tak dnešní porada stála za to! Proč právě já vyfasuju od starýho takovej šílenej úkol? To by mě fakt zajímalo, jak to ten Taxis zaonačil, že se právě tahle věc začala řešit….Jako kdyby starejch barabizen nebylo dost… Stejně to jednou spadne! Je to v mým rajonu, nedá se nic dělat.

Den 0 + 87
Dobrá, musel jsem přiznat, že jsem na tom úkolu ještě nemáknul. Ale když starej nedá jinak, jdu do toho. Najdu někoho, kdo bude mít prachy, čas a invenci se do tý barabizny pustit. Copak nemá ten Taxis nějaký potomky, co by to mohli udělat?


Den 0 + 120
Potomky sem našel, šlo to docela lehce. Jenže chudáci nemaj ani vindru, žijou tak nějak z ruky do huby, každej už má svoji práci, neuměj česky, a nehrnou se, že by se chtěli stěhovat tam, odkud jejich dědka vyhnali. Hlavně jsou uražený, že jim to nechtěj vrátit, když to vracej všem kolem nich. Vždyť kdo to mohl tehdá tušit, že když se ten nejmladší z rodiny stane italským občanem, aby nepřišel o Duino zděděný po matce, tak dvacet let poté přijde z titulu toho svýho italskýho občanství o Loučeň. Dobrá, mezi potomky nikoho nenajdu, jdu hledat dál.

Den 0 + 1970
Tak jsem myslel, že když dokážu vlítnout na ministra, aby vydal rozhodnutí, že tu barabiznu dá do privatizace, tak mám úkol splněnej, a budu mít klid. Jenže starej na mě na dnešní poradě vytáhl, že už to trvá šest let a barabiznu má furt ministerstvo, který tam pořád vodí ty železničářský kádry, a že Taxis už votravuje, proč s tím nic neděláme. Copak tam nebyly už tři kola dražby? To kluci jako neviděj, že něco dělám? Dobrá, zkusím někoho najít. Vlítnu na Karla, ten už mi párkrát pomohl. Notabene, on by mohl být tím pravým. Má prachy, zná místní poměry, má hotel, proč jsem na něj nepřišel už dávno?

Den 0 +1987
S Karlem to dopadlo dobře. On sám sice do toho nepůjde, chce mít už ve svým věku klid. Ale pozve sem nějaký svý známý z Prahy, prej aktivní mládežníky, který se cpou do všeho, co nedává normálním lidem smysl. Prachy maj taky, tak uvidíme, co s nima Karel v sobotu pořídí. Protože starej už na mě tlačí, chce mít toho Taxise asi taky z krku.

Den 0 + 1990
Nevím, nevím, ten Karel je blázen. Mládežníci dorazili, cestou málem zabloudili, protože tady nikdy nebyli, ani netušili, kde to leží. On je právník, neumí zatlouct ani hřebík, v baráku si nevymění ani žárovku. Zajímaj ho jen káry, proč by šel do tý barabizny? A ona, na těch vysokejch šteklích, co si lítá pro kostýmky do Londýna, ta tomu nemůže rozumět už vůbec. Vyjel jsem si jí, počítat umí, ale to je všechno. Historie nula bodů, hotely vůbec, stavebnictví taky skoro nic. Maj teď čerstvě nějakou stoletou vilu u Plzně, vopravujou jí, ale to přece není předpoklad pro to, aby udělali ten Taxisův zámek. Navíc maj malý dítě, to nedává smysl….

Den + 1999
Nikoho jinýho než ty mládežníky právnický nemám, a od starýho mám nůž na krku. Když to nebude do konce roku hotový, sebere mi rajón. A já tady mám u sebe dole takovejch dobrejch skutků splněnejch… Copak to nevidí?! Takže dneska v noci vlítnu na tu paničku právnickou. Nic jinýho mi nezbejvá.

Den 0 + 2276
Nestačím se divit. Ta holka to normálně dává. Vyhrála tu čtvrtou dražbu, ještě že jsem vlítnul na ministra, aby snížili cenu. Dostali to se všema lidma, dluhama, rybníkama a ona tam začala dělat svatby. To je jasný, když ničemu jinýmu nerozumí. Tak jí nechám se v tom chvíli zorientovat, ať ví, co kde je. Starej mně pochválil, taky to nečekal. Včera říkal, že za pár let by on dotáhnul to český členství v EU a že by potom mohli na to bejt nějaký dotace. Tak na tu holku vlítnu, až bude v obraze, ať si o ně požádá, a konečně bychom to mohli mít správně našlápnutý, a mít od toho Taxise pokoj.

Den 0 + 3985
Byl jsem pochválenej. Taxis je spokojenej a mně se to taky líbí. Ta holka právnická vyzula ty svoje lodičky, skočila do holínek a opravila to takovou rychlostí, že jsme se tomu tady divili všichni. Ano, pomohl jsem jí, nezastírám. Když si vybrala pro otevření datum 7. 7. 2007, bylo mi to sympatický, a tak jsem jí nechal, aby to klaplo. Jen mi je jí líto, že jí nechal ten její právník. Bohužel on je mimo můj rajón, ale nenechám ji v tom. Přivedu jí někoho jinýho do cesty.

Den 0 + 8008
Super, všechno nám běží, u nás i dole všichni spokojení. Ještě že jsme to tehdy s Karlem vymysleli. Holka právnická se už do Prahy nevrátila, já jí tam poslal nějakýho Šrámka, slušnej hoch, z mýho rajonu. Ví, jaký jsou úkoly, a pomáhá mi. Tak jsem mu tam schválil dvě děcka, ať z toho taky něco má. Jsou to kluci jako buci, je to hezká rodinka. S tou Kačkou je fakt dobrý pořízení, čím víc toho na ní naložím, tak ona ještě může. Jen se jí nesmí říkat Kačka, to ona nesnáší.

Den 0 + 8100
Myslel jsem, že to je vyřešený, a že se na to nebude muset šahat. Taxis má barabiznu, pardon, to dnes už není žádná barabizna, opravenou, Kačka funguje, dotáhla to mezi deset nejlepších zpřístupněných památek v Čechách, s tím Šrámkem taky pohoda. A dneska, právě dneska mi řekli, že ten Taxis chce, abych zařídil, že si vzpomněl, že někde v Litvínově žije jeho pravnuk, od tý růžolící pekařky, jak jí potom provdal za svýho kočího, a že by bylo fajn, abych tu opravenou barabiznu nějak nadělil jemu, ať je to v rodině.
Kluci, zbláznili jste se???? Navíc Litvínov není v mym rajónu, tak proč já?

Den 0 + 8113
Tak jsem se na to podíval. Ten člověk z Litvínova ani neví, že Taxis je jeho pradědek, to bude zas dřina, ale dám to nějak dohromady. Úkol zněl jasně, a já nechci přijít o rajón.
Navíc od tý doby, co se starej domluvil s Jobsem a máme možnost k práci používat SIRI, tak se naštěstí už tolik při práci nenalítám. Byl to božskej nápad, že to má ve znaku jablko hříchu, to nás tady pobavilo všechny.

_______________________________________________________________________________

Toto je výsledek vyhledávací rešerše v pracovním deníku entity: 501516
Klíčová slova: zámek, Loučeň, CZ 6953170345
Typ výsledku: chronologický
Sestavený v jazyce: čeština
Na takto strukturovaný vyhledávací dotaz se dny číslují od 0, počínaje dnem, kdy je k dané kombinaci klíčových slov nalezen první záznam