27. listopadu 2019

Reklamace mobilu - napsala Justýna Tůmová

Dobrý den – jémine, já se hrozně omlouvám, mně je asi špatně rozumět, já mám ještě od snídaně něco v puse. Promiňte. Volám správně do Samsungu, že ano?
No, já bych potřeboval reklamovat jeden telefon a chtěl bych se zeptat, kde máte nejbližší pobočku od Lexby. Až v Göteborgu?
No, to nevadí. Když nad tím tak přemýšlím, já bych tam k vám rovnou mohl zajet, řidičák u sebe asi výjimečně nemá manželka.
No, vidíte, dokonce ho mám v kapse! Takže budete mít otevřeno? Jestli budete mít otevřeno?
Promiňte, ta hudba je asi moc nahlas, já to ztiším. Já když jsem doma sám, vždycky si rád něco pustím nahlas a pak se úplně zapomenu, omlouvám se. No, Simon a Garfunkel, přesně tak. Já k těm jejich písničkám mám takový vztah, víte. Když u mě kdysi byla poprvé moje manželka, tehdy přítelkyně, tak jsme si je pouštěli, a ona celá ta návštěva dopadla tak… docela hezky, víte. No. Tak to mě úplně těší, že jste je takhle poznal.
Ano. Takže otevřeno máte. Dobrá. Já bych tam tedy do půl hodiny byl. Děkuji moc. Nashledanou.“


Zadání:
Vymyslete si postavu. Vaše postava jde reklamovat brýle do optiky a musí na sebe během reklamace prozradit:
Co ráno snídala, kde bydlí, co má v kapse, jaká je její nejoblíbenější píseň a kdy měla první či poslední sex.


Postava
Niklas Lundkvist
Doktor, 40 let, dva syni, blond, Švéd, chirurg, vychovávaný striktní matkou, teprve teď v dospělosti se k němu začínají vracet ony dětské tužby a sny, z duše vizionář, mládím to bylo ale potlačeno, naučil se tvrdě pracovat, poměrně dost nesebevědomý a nejistý