13. října 2019

Digitální nomádství - inspirováno příběhem Tomáše Kučery

Tupě čumím do blba, mám všeho tak akorát dost.
Nevím, co dřív a jak z toho ven.
Potřebuju nový nápady, ale mozek se nějak zasekl a negeneruje nic. Vůbec nic.
Je čtvrtek, jsem přetaženej, psychicky vysátej, připadám si jako vymačkanej citon. Stejská se mi po moři, kam už nejezdím tak často jako dřív. Jo, surfovat, cítit tu vůni moře, slaný vítr mít ve vlasech a nemyslet na nic, jen na vlnu, která se blíží. A proč vlastně ne?

Ze snění mě vytrhává zvuk telefonu. Ani se mi ho nechce zvedat, otráveně sjedu pohledem dolů, kdo volá. Je to manželka. No, zkusím se jí opatrně zeptat: "Miláčku, co kdybych odjel na pár dní do Maroka?"
Čekám její reakci. Překvapivě s mým nápadem souhlasí: "Jeď."
(Dominika Pluhařová)



Koukám se ven malým okénkem. Vidím jen kousky střech a nebe bez mráčků. Dnes bude zase krásně. V uších mi doznívá šumění moře ze včerejšího surfování a v nohách stále cítím každou vlnu.
V Maroku právě svítá. Hlavou mě běží, co tady vlastně dělám. Myšlenky víří hlavou jedna přes druhou. Co asi dělá žena a děti? Jak to beze mě doma zvládají? A co ve firmě? Zvládnou sami včas zpracovat tu velkou objednávku na ten korporátní teambulding?
Ale co, kvalitní manažer a lídr se přece pozná podle toho, jak firma šlape, když je šéf mimo, no ne? A když budu chtít, mohu si je zkontrolovat i odtud. Pracovat dnes přece mohu odkudkoli. Teď bych se měl soustředit sám na sebe a na to, čím sebe a firmu posunout dál.
Jeee, to je super. Byla přijata moje žádost do (FB) nomádské cestovatelské skupiny. To je pecka! Jo pozor, ale mám se tu všem na úvod nějak představit. To je fér, ale čím bych tak pro ně mohl být zajímavý. Vždyť jsem sám teprve na začátku. Pro mě je vůbec zázrak, že jsem poprvé vyjel sám jen tak, bez rodiny a na týden! Velké díky patří mému kámošovi, který mi tu půjčil byt. Už jsem to fakt potřeboval. Konec léta, začátek školního roku, plná sezóna … bylo toho na mě už moc. Bylo by super si čas pro sebe dělat pravidelně. Vlastně by bylo super, kdyby tuto možnost měl úplně každý. Aha, už vím, co napíši do skupiny.
(Jiřina Leanna Jenčková)