10. srpna 2019

Manažerská - napsala Petra Soukupová

Ilustrace: Jana Vobořilová
Sova netrpělivě létala z větve na větev. Centrála zase něco chce….a během dneška!
„Nebýt toho jejich upozorňovacího emailu, tak bych prošvihla termín. Jak jsem na to jen mohla zapomenout?!“
Po prvním návalu nervozity se sova zamyslela a zavolala si k sobě své dva podřízené – geparda a lenochoda. „Hoši, lidi z centrály poptávají potenciál prodejů osvěžovače vzduchu. Vím, zní to 'crazy', ale potřebuji od vás podklady do hodiny“.

Gepard napnul šlachy v těle, vyběhl a začal sčítat „smradlavá“ zvířátka v lese. Po čase si však uvědomil, že za hodinu to nemá šanci stihnout. V ruce držel pár čísel a kvalifikovaným odhadem tedy dopočítal zbytek. Do hodiny byl s výpočtem potenciálu zpátky.
Lenochod ze zkušenosti věděl, že za hodinu a bez pořádných analýz nelze dát dohromady smysluplné číslo. Nicméně napnul všechny své síly….a spustil Google. Zjistil si populaci regionu a logickou úvahou určil, kolik procent zvířátek může asi tak osvěžovač vzduchu potřebovat. Výsledek poslal do deseti minut emailem.
Moudrá sova byla rychlostí svých podřízených potěšena. Když ale statistiky porovnala, nestačila se divit. Gepardovo číslo se proti tomu lenochodovu jevilo nízké, a naopak to lenochodovo vypadalo příliš optimisticky…

Poučení pro sovu: Spravuj si úkoly a připomínky v Outlooku.
Poučení pro všechny ptáky: Vždy si nejdříve pořádně promysli, co a jak vlastně chceš.