16. července 2019

Veselé příběhy - napsali Jiří Tichý a Nina Zemanová

Vasila si prostě zamiluješ
Vasil Vasiljevič je hodný hoch z Čukotky.
Pššt, potichu. Vasil zrovna spí.
Spí spokojeně, protože ho jeho milující maminka Naděžda Dimitrijevičovna uložila po velmi náročném dni.
Vasil pil celý den s přáteli vodku.
(Jiří Tichý)



Když je tatínek sám doma
Jedno léto jsme se rozhodly, že s maminkou vyrazíme samy na dovolenou a tatínka necháme doma. Tatínek byl spokojen, že si odpočine od ženské společnosti a ženská společnost byla spokojena, protože si chtěla odpočinout od té mužské.
Vzhledem k tomu, že si musel tatínek sám vařit, prát i uklízet, říkaly jsme si s maminkou, že po pár dnech bude tatínek zoufale volat o pomoc, abychom se vrátily. Nic takového se nestalo, sice zapnutí pračky pro něj evidentně byl náročný úkon, protože se sháněl po návodu k pračce, ale jinak všechno zdánlivě zvládal.
Když jsme se vrátily domů z dovolené, pochopily, jak to je doopravdy. Náš tatínek se rozhodl žít v souladu s přírodou – nechal neustále otevřené dveře na zahradu, aby příroda mohla kdykoliv dovnitř a náš pes naopak mohl kdykoliv z domu ven se proběhnout. Běžně jsme proto poté v domácnosti potkávali různé brouky, mouchy a jinou havěť, která si k nám zašla na návštěvu, protože pro tatínka úklid podlahy znamená odstranění nečistot z podlahy. Pro ženu úklid naopak znamená odstranění všeho živého, včetně odstranění nezvaných hostů. Než jsme poté daly celý dům do pořádku, pár dní to trvalo.
A další rok během další dovolené jsme proto výslovně tatínkovi nahlásily, že kromě našeho domácího psa do našeho domu nikdo ze zvířecí říše nesmí.
(Nina Zemanová)