27. února 2019

Lví princové – napsala Ivana Loudová

Lví král Primus měl tři syny. Nejstarší, princ Diamond, byl rozený bojovník. Prostřední syn Gold měl rád celý den jen samé dovádění se lvicemi ze smečky. Nejmladší se jmenoval Titan a otec ho stále zaučoval do tajů života šelmy.
Nastal den, kdy král Primus odešel z našeho světa, a bylo potřeba zvolit nového následníka trůnu. Rada starších lvů určila, že o novém králi rozhodne souboj na život a na smrt!
A jak už to tak bývá, všechny šelmy fandily nejstaršímu a nejsilnějšímu princi. Los určil první dva lvy pro souboj. Diamonda a Golda. Bojovník proti poflakovači.

A tak se Diamond vrhl po Goldovi a oba se skutečně rvali na život a na smrt. Minuty ubíhaly a všude stříkala krev a na zem dopadaly kusy masa i se srstí. Gold uhryzl Diamondovi ucho a ten mu zase prokousl stehno na zadní tlapě. Naprosto vyčerpaný Diamond nakonec porazil Golda.
Nyní byl čas druhého souboje. Nejstaršího a nejmladšího prince. Diamond skočil Titanovi po krku. Jenže co se nestalo. Mrštný Titan se prohnul v zádech jako luk a doslova přeletěl nad hlavou nejstaršího bratra a zakousnul se mu do hrdla. Svou mohutnou vahou mu stačilo jedenkrát škubnout a bylo po nejstarším bratrovi.
Diamond totiž ve své zaslepenosti, jak je dokonalý, nevěděl, že Titan po večerech tajně cvičí jógu.

Poučení: Pokud jsi z královské rodiny, tak se modli, ať král žije věčně.