1. října 2018

První šedivý vlas - napsala Michaela Marková

Heč, jak jsem krásný žlutý vlásek … a jak se hezky třpytím na sluníčku! 
Když mě Miluška umývá, celý se blahem tetelím, a což teprve kartáč ! To je masáž .. Natahuji se co nejvíce, aby se mi každá šupinka štětinkami protáhla . Aááách, to je blaho. Ale ten fén, to je hrůza, lítám ve vzduchu a nikdy nevim, kam si potom lehnu .
Těžko se mi vstává, co to mám se šupinkami? Jak to, že nejsou všechny zlaté? Některé jsou šedivé? Hm, to jsem asi špinavý. Ale každý den víc a víc! Co to znamená?
Hurá, šampóóón! Zase budu jako ostatní. Ještě ten protivný fén a zase budu krásný.
Nejsem. To nebyla špína ?
Jau! Někdo mi ustřihl poslední zlaté šupinky. Vždyť jsem teď takový krátký a celý šedivý. To je ale den, raději si lehnu.
A co je zase tohle? Co to na nás Miluška patlá ? Hrozne to smrdí a pálí !!! Pálí, děsně to pálí ! To budu tak zapatlaný celý den !? Nééé, už je tu zase teploučká voda a voňavý šampon. Ještě ten protivný fén… A hele: já už jsem zase krásně zlatý ! Ale šupinky mne pořád bolí, musím si lehnout.
Všechno vydržím, hlavně, že jsem zase krásný, žlutý vlásek a hezky se třpytím na sluníčku . Miluška nás teď pořád myje, asi jak jsme krátké.
Já se zblázním, už jsem zase šedivý ! To mne bude Miluškaz znovu patlat tím smrduchem ?
AU!!!
Kam to padám? Miluško pomóc !! Tys mne VYTRHLA ? Já chci zpátky, proč mne nemyješ ? Proč mne nefoukáš ? Některé šupinky už nedýchají… Síly mně ubývají, už ne-mo-hu.. .
Sbo-hem, žlu-tí ka-ma-rá-di .