20. října 2016

Kdo se směje naposledy - napsal Martin Zvoníček

Co by to bylo za zaměstnání, kdyby si člověk ze svých kolegů občas nevystřelil. A jeden takový příběh zde chci vyprávět.
Bude to už více než 15 let, kdy v Praze na Zličíně otvíral první Elektroworld. A aby to bylo otevření jak se patří, nasadil na několik výrobků skutečně extrémně nízké ceny. Efekt se opravdu dostavil v podobě dlouhých front, tvořících se již dlouho před otevřením. Nestačila ani kapacita parkoviště a na příjezdech se brzo začaly tvořit zácpy.
Jeden náš kolega, Jirka, tuto situaci průběžně celý den sledoval na internetu na webových stránkách idnes.cz, které průběžně aktualizovaly stav. Velmi se bavil dle něho hloupostí oněch lidí.

Když nastal čas jeho odchodu, udeřila i hodina sklidit ovoce našeho pečlivě připraveného plánu jak si z něj vystřelit. Ve chvíli, kdy vypnul počítač, jsme ho já a můj další kolega zavolal ke své obrazovce, že idnes opět aktualizovala článek. Na perfektně okopírované a patřičně zeditované obrazovce si pak Jirka nevěřícně pročítal, kterak na stanici metra Zličín v důsledku dopravní zácpy zcela zkolabovala autobusová doprava. Na potvoru zrovna ta, kterou on musel nezbytně použít při cestě domů.
Sežral to i s navijákem!
Ve chvíli, kdy ukončil telefonický hovor s manželkou, kde ji pár minut pečlivě instruoval, kudy jinudy se ten den budou moci dostat domů, jsme mu ukázali pravý stav věcí. Takže jako blbec musel volat podruhé.