9. května 2016

Co s ním? - napsal Vladimír Ježek

Foto: www.freeimages.com
No nazdar! To mám teda radost! Skoro třicet let jsme se nepotkali a ty se tu teď najednou zjevíš…
Padesátka klepe na dveře a takovýhle nadělení. To mi fakt byl čert dlužnej. Vhodnější dobu sis taky nemohl vybrat. Jedna důležitá schůzka za druhou a vypadám jak nevybouřenej pubescent. Aspoň kdybys vyrašil na nějakém přijatelnějším místě. Třeba nad obočím. Mohl bych tě natřít na hnědo a tvrdit, že jsem příbuzný té mladé herečky, co hrála v Bobulích. Ale takhle se můžu vydávat tak za bráchu baby Jagy z Mrazíka.


Proč se ti vlastně říká uher? Maďarů jsem pár potkal a byli to samí správní kumpáni. Ne jako ty. Nevzpomínám si, že by některý nosil bílou čepici. Ale ty ji vlastně zatím taky nemáš, to bych s tebou udělal krátký proces.

Tak co teď s tebou? Musím tě nějak zamaskovat… Hm, ale jak?

Zapudrovat! Ne, to ne – to bych si připadal jako ti nešťastníci, co si barví přehazovačku a doufají, že bude foukat ze správný strany.

Přelepit náplastí jako že jsem se říznul při holení! To taky neprojde, už se patnáct let neholím, a kdybych navíc tvrdil, že jsem se pořezal na špičce nosu, vypadal bych jako nešika.

Co takhle namalovat si kolem tebe kytičku a tvářit se, že je to velký hit v USA? To je taky blbost! Lidem se dá nabulíkovat leccos, ale tohle mi nezbaští.

Ale kde ses tu vůbec vzal? Nedostatek sexu? Ne, tím to nebude. To nevím, jak často bych už ty směšný pohyby musel dělat. I manželka si stěžuje, že ji s tím pořád otravuju. Ne, za to můžou určitě komunisti! Ti můžou od revoluce za všechno! Nebo klimatizace – když způsobuje rýmu a zatuhlý krk, může určitě i za to, že jsi mě navštívil ty! Jasně, klimatizace vyrobená v komunistický Číně – univerzální padouch!

Tak jo, když si tě někdo všimne, svedu to na klimatizaci. Třeba můžu i tvrdit, že kolem mladého ducha mladé tělo nebo něco podobně vtipného. A ještě budu za čtveráka. Hm, za čtveráka s beďarem na nose. Tomu se říká z nouze cnost.

Dobře, nějak to s tebou teda vydržím, ale věř mi, že až mě opustíš, stýskat se mi nebude!