22. dubna 2016

Sonet o času - Viktor Fischl

Než prohlédl jsi času lest,
než k výši vymrštil jsi kopí, 
než ke hře sedls, obehrán jsi.
Zbyla suchá ratolest
a vítr pískem zavál stopy.
Trojský kůň času u tvých bran.


„Dnes je krásnější než včera, protože dnešek je a včerejšek už není...“ (Kuropění)