23. června 2023

Vesmírná péče - napsala Markéta Gajdošová

Je zvláštní pozorovat, jak se každá máma jinak vyrovnává s tím, že děti rostou. Její teprve 20leté, 30leté, 40leté, přidejte svůj věk, dítě, které ještě před chvílí bylo „takhle malé“ a ukazuje u toho rukou do výšky pasu, dělá vlastní rozhodnutí a také chyby. Chce pomáhat, pečovat, umetat cestičku. 
Moje tchýně s tím bojuje. Pro ni jsou Petr a Martin celý svět. Nejraději by o nich věděla skoro všechno. Což ji pomalu dovedlo k osobnostní a rodinné krizi. Jak to udělat, aby se do života svých dospělých synů nepletla tak, jako to dělala její máma a zároveň měla přehled? 
Vyřešila to šalamounsky. Nyní o Petrovi a také o mně ví více než my sami. Dokonce ví, jak to s námi bude. Jakým výzvám budeme čelit tento rok, co bude u nás největší téma a jestli nám plány, o kterých ještě ani nevíme, že je máme, vyjdou. 
Někdy to nevydrží a informuje dopředu, že nás čekají skvělé časy. Jindy mlčí a se zatajeným dechem doufá, že to dobře dopadne. A i vás by určitě varovala, pokud se bude blížit krvavé zatmění měsíce ve štíru, obzvláště, pokud jste býci s životním číslem 8. 
😊