22. března 2023

Pěkný mazec - napsal Petr Charvát

Ahoj Jirko.
Ahoj.
Koukám, že venku je pěkný mazec, co?
To teda jo, fouká jako blázen, ale alespoň už přestalo pršet. V kavárně na Portobellu vítr převrátil tři stolky. 
Servírky a kluci z kuchyně tam museli běhat po celém náměstí a honit ty kulaté podsedáky, co dávají na židličky na terase, a vítr je rozfoukal kolem dokola. 
A u nás před barákem, jak stojí ty motorky, ráno vítr jednu z nich shodil a další tři popadaly jako domino. Zastavilo se to až o tu starou jedenáctistovku BMW, co tam stojí a je tak těžká, že jí podle mě její majitel nesundá ze stojanu, ani když chce.
A co ty, jak se ti jelo ráno do práce?
No jako ve sprše. Naštěstí mám ty nepromokavý hadry, takže ok. Mokro jsem měl akorát v botách a v rukavicích, kůže tu vodu propustí. Bál jsem se že to bude klouzat, a tak jsem jel dost pomalu. No a mám teď taky pěkně umytou motorku.
Co si dáš?
Hele větší kafe s mlíkem. Kafe laté, nebo olé, nebo jak se tomu…
Jo jo - laté italsky, olé francouzsky, prostě kafe s mlíkem ha ha…
Když v Itálii řekneš, že chceš laté, přinesou ti jenom mlíko, to je italsky laté. Musíš k to mu dodat to kafé – kafé laté… ha ha.
Ale oni už to znají a spíš si takhle občas utahujou z turistů…
Jirko a co večer, přijdeš na ten koncert?
Hele asi jo, nevíš jestli tam bude i Lucka?
Slyšel jsem že jo, příští týden odjíždí na pár dní do Prahy za rodičema a pak na tři měsíce na Nový Zéland. Takže máš do léta asi poslední šanci.
Já vím, já jsem z ní úplně hotovej ty vole…
No, je to na tobě poslední dobou dost vidět.
Hele večer tam hrajou nějaký Jamajčani, takový elektronický Reggae, basa, kytara, mixák a dvě holky – vokalistky. A později DJ…
Vstup pět liber a asi bude plno.
Jo to bude fajn, dneska odpoledne musím ještě editovat svoje webový stránky, dám tam fotky z posledních dvou reportáží a večer se určitě zastavím. Do konce týdne mě pak čeká ještě docela dost práce.
Jirko, mě se to tady pomalu plní. Přes poledne chodí poslední dobou čím dál víc lidí a dneska už to asi začíná. Ještě dobíhají snídaně a musíme rychle připravit obědový bufet. Kafe ti píšu na účet a jdu něco dělat, ať to potom stíháme.
Večer se uvidíme v Market Baru.
OK, díky moc a těším se na večer.
Zatím, čau.
Čau čau a ať ti venku neuletí čepice. Fouká tam dneska jako blázen…