8. prosince 2022

Myší díra - napsala Zuzana Fajmonová

Bydlíme u Myší díry. To je takovej tunel do pekel, protože od chvíle, co jsme se nastěhovali, je buď zavřenej nebo je zavřený něco v jeho blízkosti. Po sedmi letech jsme si částečně zvykli. Na ty věčný rekonstrukce myslím. Na co si ale zvyknout nemůžu je fakt, že i přes řetězy, který korigujou výšku aut schopnejch projet, se jednou za čas do toho tunelu nacpe dodávka, zasekne se a nemůže ven.
No nic. 
Dneska jsem se rozhodla pověřit příslušný orgány a zavolat dopravní policii. A tady jsem přátelé narazila na nepřekonatelnej problém... a tím je moje příjmení. 
Trvalo pět minut než jsme se dobrali k tomu, že F není S. 
Jasný, pro nahlášení zacpanýho průjezdu je to zásadní informace, že jo. Aby se vědělo, kdo volá. 
Poté, co si pan policista zapsal, snad správně, že jsem Fajmonová, se mě zeptal, proč volám, když to není moje dodávka. 
Tak já se přiznám, no. Chtěla jsem si popovídat o tom, jak je tady pětikilometrová kolona zoufalejch řidičů, kteří se následně otáčí na metru čtverečným, aby se z toho všeho vymotali. A neměla jsem zrovna s kým, tak jsem zavolala na dopraváky.
A co z toho plyne? Že příště bude lepší si půjčit plácačku ze školky, kterou běžně zastavuju auta na přechodu, když jdeme s dětmi na procházku, a postavit se na tu ucpanou křižovatku sama. Protože nikdo to očividně neudělá líp než vy sami. Tak hezkej den bez zácpy přeju.