28. srpna 2022

Letní den bobříka Borise - napsala Sára Schejbalová

Příjemný vánek, sladká vůně zmrzliny a radostný smích. Taková byla atmosféra u rybníka kde se sešla všechna zvířátka lesa. Paní veverka dokonce napekla výborné sušenky o které se všichni prali. Ale největší zábavou bylo radostné dovádění ve vodě. Většina zvířátek si ve vodě hrála nebo se jen unášela příjemným ochlazením ale malý Bobr Boris byl celý mrzutý daleko od nich.
“Nikdo si se mnou nechce hrát! A to jsem přinesl krásný nafukovací míč!” povzdychl a na chvíli se zamyslel.
“Jak bych je jen přiměl aby se mi věnovali….hmmmmm,” zahleděl se do dali a pak malém radostí vykřikl: “Ha! To bude teprve sranda,” ušklíbl se a ponořil se mrštně pod hladinu. Prudce vyskočil a z plných plic zakřičel: “POMOOOC!” 
V ten moment všichni zamrzli…
Ale jezevec Jirka s rychlosti blesku připlaval Borisovi na pomoc. Když natahoval svou ruku, aby Borise vytáhl, malý bobr po něm šplouchl vodu přímo do obličeje a zatahal ho za fousek. Z plna hrdla se svému činění začal smát a jezevec Jirka celý rudý zafuněl, spolknul všechny urážky a raději odplaval pryč. Boris se podíval kolem až uviděl zaječici Zuzku, která neměla jako pár dalších zvířátek zdání, co se ve vodě mezi jezevcem a Bobrem stalo.
Toho Boris využil a začal packami kolem sebe máchat a zase bolestně volal o pomoc. Velké uši zaječice Zuzanly samozřejmě uslyšely nářek a celá udýchana plavala za bobrem mu pomoci. Když uz skoro byla u něho, zatahal ji Boris za ucho a též jako jezevci, ji postříkal vodou. 
Zuzana s brekem odplavala a jak se boris smíchy za břicho popadal, upadl a packa mu sklouzla pod kořen který byl na dně v rybníce. Máchal tlapkami jako o život a prosil zvířátka ať mu pomůžou, ale díky Zuzance zvířátka znala nekalé úmysly tohoto Bobříka. Borisovi do tlamy začala téct voda a jeho tělo sláblo dokud se nevzdalo a nezmizelo tiše pod hladinu.
Zvířátka se nadále radostně smála a užívala si pauzu na sušenky s paní veverkou, přičemž si oddechla když neslyšela hlas bobříka, který by je zase mohl napálit.

Poučení:   
Lhaní ti kamarady nepřinese. Lhaní o vážných věcech není nikdy dobry nápad.
I černý humor tě může stat život.