4. ledna 2022

Modelka, uklízečka a puberťačka - napsaly Marcela Tógliová a Eva

Na tramvajové zastávce stojí modelka s malou kabelčičkou, která se ji kýve na předloktí. Pod skleněnou stříškou sedí na lavičce paní s ještě zabaleným mopem a nad ní přešlapuje puberťačka s růžovými vlasy.
Za modelkou, která nastoupí se zavírají dveře tramvaje a jen letmým pohledem zkontroluje ty dvě, co tam čekají na další spoj.
 
"Ta určitě nedržela hadr v ruce. Vidělas´ ty dlouhý nehty? S těma se pracovat doma nedá. Bůh ví, jestli si s tímhle dokáže utřít zadek." 
"Fuj, vy jste nechutná. Za mě měla hezkou barvu laku. Určitě ale drží dietu, aby takhle vypadala. Kdybych neměla tolik učení, budu víc cvičit a figuru budu mít jako ona. Kdybych tak nemusela chodit do školy."
"Do školy, do školy. Mě taky učení nebavilo. Nikdy. Když takhle uklízím celý den ty kanceláře a meju špinavý hrnky po manažerech, který si ani nevyhodí pytli od čaje do koše, si říkám, že jsem se možná měla donutit k tomu učení. Hele ale dneska jsem si udělal radost.. Koukni na mop."
"No, pěknej. Je modrej jako ty její nehty. Jé, už mi to jede. Tak na shledanou."



Zadání: Vymyslete si tři postavy rozdílného charakteru, které jsou spolu na tramvajové stanici. Jedna z nich nastoupí, odjede a zbylé dvě ji v dialogu komentují.