6. listopadu 2021

Kolumbijské mistrovství světa - napsaly Jasmin Carmel a Linda Hájková

Kolumbijské mistrovství

V kolumbijském městečku Ibague se koná Mistrovství světa v kolečkovém bruslení. 
Kolumbie, ač nechvalně proslulá pěstováním drog, je velice zajímavým a poutavým místem, odkud pocházejí i mnohé slavné osobnosti jako třeba Gabriel García Márques, Natalia Ramírez nebo Shakira. Hlavním sportem je zde fotbal, ovšem bruslení je tu také důležité, a tak sem, až z Česka, přijeli i mladí junioři v čele se svým trenérem a asistentem Šimonem Pravdou.
,,Myslím že na vítězství máme slušné šance. Chlapci jsou šikovní a tvrdě trénují. Už jsme vybojovali medaili na Mistrovství Evropy a tady se pokusíme o totéž. Kdyby se nám však náhodou nepodařilo zlato, stříbro ani bronz ukořistit, jsme ochotni se spokojit i s pátým místem,“ uvedl s úsměvem pro náš magazín DNES Šimon Pravda, asistent trenéra juniorů.
Jasmin Carmel


Mistrovství na in-linech začne zítra
V Kolumbii se nyní odehrává významné mistrovství světa v kolečkovém bruslení. Konkrétně město Ibagué přivítá závodníky ze všech koutů světa, včetně české reprezentace Juniorky. 
,,Chceme se alespoň umístit,” tvrdí Šimon Pravda, asistent trenéra in-line bruslení, který s dětmi podnikl zdlouhavou cestu. 
Rodná země slavné zpěvačky Shakiry či největšího drogového barona Pablo Escobara,je jinak známá jako ohnisko kriminality. Avšak naši reprezentanti se nenechají jen tak něčím zastrašit a s hlavou zdviženou letí vstříc svému vítězství. 
Ve sportovním světle je Kolumbie významnou zemí fotbalu či cyklistiky. Přesto málo lidí tuší, jak významnou roli hraje pro kolečkové bruslaře. Mistrovství započne zítřejším ránem a výsledky budou publikovány během průběhu.
Linda Hájková