16. prosince 2021

Z posledních sil – napsala Hana Novotná

Už neudělám ani krok. Lehnu si tady na sníh a buď mě seberou, nebo prostě umřu. Je mi to fuk. Dojedu támhle k té zatáčce a končím.
„Do toho! Vydrž! Seš dobrá!“
No tak jo, před lidma nechci vypadat jako zoufalec, i když jsem na dně. Narovnám se, z posledních sil přiměju nohy k pohybu, který se podobá běhu na lyžích, a ne ploužení stoleté stařenky. Na tváři vykouzlím široký úsměv, abych poděkovala za povzbuzení.
„Už jenom kilometr do cíle,“ volá na mě zmrzlý pořadatel. Fakt, jenom kilák? Naděje, že mému trápení bude brzy konec, mi dodala novou sílu. Jedu, dávám ze sebe všechno. Konec je na dohled. Kolem trati nejsou žádní další fanoušci, ale slyším hlas komentátora.
„A do cíle se nám blíží poslední závodnice letošního ročníku Jizerské pětadvacítky: Hana Novotná, startovní číslo 1521.“

Zadání: 
Napište příběh, ve kterém musí být v jakékoliv podobě číslo 1521. Číslo popisné, PIN, pořadník na poště nebo letopočet, jak chcete. Pojetí je čistě na vás. Číslo 1521 nemusí být v příběhu uvedeno přímo, ale musí být zřetelné, že tam někde je schované.